Kadın dostu markalar

Odağına kadın, eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık konularını alan Kadın Dostu Markalar Platformu, ikinci yaşını kutluyor.

01 Şubat 2023 - 11:13

Toplumun en büyük sorunlarından biri olan kadının toplumdaki yerinin güçlenmesi ve maruz kaldığı eşitsizliklerin iyileştirilmesi için markaların ve kurumların gerçekleştirdiği projeleri, toplumun tüm kesimlerine duyurup etkileşimini arttırmak üzere yayın hayatına başlayan Kadın Dostu Markalar Platformu ikinci yaşını kutluyor.

Platformun Kurucusu ve Genel Müdürü Nazlı Demirel, “İki yılda farkındalık adına önemli bir yol kat ettik. Kuruluşumuzdan bugüne gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yüzlerce dost marka ve birbirinden güzel projelerin buluştuğu bir platform haline geldik. Türkiye’nin birçok ilinde birbirinden değerli markalarımızın sürdürülebilirlik adımlarına katkı sunuyor, bu programlarda da odağında eşitlik olan, kadın dostu markalarımızın farkındalık projelerini planlıyor ve sürdürülebilirlik adımlarında yanlarında oluyoruz. Gerek kadın girişimci ekosistemini destekleyen, gerekse dezavantajları ortadan kaldıran projeler ile farkındalık adına atılabilecek adımlarda toplumun kadın ve eşitliğe dair dönüşümüne katkı sağlayan projelere imza atıyoruz. Yanı sıra farkındalık kitaplığımızla da başarılı kadın rol modelleri, eşitlikçi liderleri özel paylaşımlarıyla ağırlıyor ve erişim engeli olmadan gençlerin yolunu aydınlatması amacıyla faydaya sunuyoruz” dedi.

İş dünyasına da daha çok kadın dostu proje üretimi için ilham vermeyi, ortaya çıkan projelerin iyilik etkilerini ve ortak bilinci genişletmeyi amaçlayan Platformun Kurucusu Demirel, bir sosyal girişim hikayesi olarak başlayan yolculuğun kısa sürede kadın dostu bir harekete dönüştüğünü belirtti. Demirel, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmanın ancak ve ancak kadınların iş dünyasında güçlü ve eşit temsili ile gerçekleşeceğinin altını çizerek, “Çalışmalarımız, markaların, hem kadının iş dünyasında gücünü ortaya koyan hem de toplumun yarısı kadınlarımız ve gençlerimizin hak ettiği eşit hakları sağlayabilmek için hayata geçirdikleri farkındalık projelerini içine alıyor” şeklinde konuştu. Demirel şöyle devam etti: “Biz, Kadın Dostu Markalar Platformu olarak önemli bir boşluğu dolduruyor, markalarımıza haber sitemiz ve proje ortaklıklarımız ile farkındalık yolculuklarına eşlik ediyoruz. ‘Ben ne yapabilirim?’ diyerek elini taşın altına koyan markalarla geliştirdiğimiz işbirlikleri sayesinde, hem onlara sürdürülebilirlik yolculuklarında eşlik ediyor, hem de henüz bu alanda adım atmamış ve nereden başlayacağını bilemeyen markalara ilham veriyoruz.” 

 50 MARKA ÖDÜLLENDİRİLECEK

2021’de ilki düzenlenen Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri’nin bu yıl 3.’sünü gerçekleştirilecek. Programda eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularını destekleyen farkındalık projelerini hayata geçirmiş 50 marka bu yıl da özel bir tören ile ödüllerini almaya hak kazanacak. Ödül Töreni bu yıl yine renkli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Programın bu yılki teması “Dönüşüm” olarak belirlendi. Programdan bir hafta önce sanatseverlerle ilk kez Metaverse evreninde buluşacak olan Kadın Dostu Markalar “Sanat ve Kadın Sergisi” kapsamında 40 eser sergilenecek. Tüm eserler manifestoları ve sanatçıları ile fiziki olarak ödül töreni fuaye alanında ziyaretçilerle buluşacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak törende, dünyaca ünlü neyzen Mercan Dede’nin imzasını taşıyan, kadın semazenlerin sahne alacağı “Dönüşüm” adlı gösteri sunulacak. 


ARŞİV