Kadın sağlığı seminerleri sürüyor

Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ortaklığında düzenlenen “Kadın Sağlığı Seminer ve Eğitim Programı” pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşiyor

03 Mart 2021 - 12:22

Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) işbirliğinde 2018 yılında “Kadın Sağlığı Seminer ve Eğitim Programı” başlatıldı. Kadın sağlığı seminerleri, kadınların temel cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında doğru bilgilere erişimini sağlamak, koruyucu sağlık davranışları konusunda rol almalarını teşvik etmek, koruyucu sağlık bilgilerini geliştirmek, sağlık ve kamu hizmet taleplerinin artması, günlük hayatta uyguladıkları riskli sağlık davranışlarının yerine doğru sağlık davranışları geliştirmelerini amaçlıyor.

Kadıköy Belediyesi sosyal hizmet merkezlerinde ve sosyal hizmet merkezleri koordinasyonunda çeşitli birimlerde yüz yüze olarak 18 yaş üzeri kadınlara yönelik gerçekleşen seminerleri, Kadıköy Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde sosyal hizmet uzmanı ve psikolog olarak görev yapan, TAPV'dan eğitici eğitimi almış kişiler tarafından veriliyor. Kadın sağlığı seminerleri başlığı altında şu konular ele alınıyor: “Bedenimizi Tanıyalım (Üreme Organları ve Gebelik), Temizlik ve Beslenme, Güvenli Annelik, Kadınlara Özel Sorunlar ve Hastalıklar, Gebeliği Önleyici Yöntemler, Çocuklukta ve Ergenlikte Cinsel Eğitim.” 

“HER AY FARKLI KONU İŞLENİYOR”

Pandemi nedeniyle yüz yüze gerçekleşmeyen Kadın Sağlığı Seminerleri de çevrimiçi olarak devam ediyor. Seminer dizisi 6 ayrı oturum olduğu için her ay bir konu ele alınıyor. Her ayın son salı günü saat 13.30’da Microsoft Teams üzerinden gerçekleşen seminere katılım sağlamak için seminer gününden önce kayıt oluşturulması gerekiyor. Başvuru için Kadıköy Belediyesi sosyal medya hesaplarından görseller paylaşılmakta. Ayrıca sosyaldestek.kadikoy.bel.tr adresinden etkinlikler bölümünden de Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen tüm eğitim, atölye ve seminer dizilerine katılım başvurusu gerçekleştirilebiliyor. 

Kadın Sağlığı Seminerleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler için iletişim numaraları şöyle: Kadıköy Belediyesi 0 542 50 00 / 1221-1598, Kadın Dayanışma Merkezi 0216 418 21 75 / 0216 349 11 89.


ARŞİV