"Kadın"köy Belediyesi!

İstanbul’un en yüksek kadın nüfusuna sahip ilçesi Kadıköy’de, yerel yönetim karar mekanizmaları kadınlara emanet. Toplumsal cinsiyet eşitliğini en üst noktaya taşıyan belediyede 26 müdürlüğün 13’ü kadınlara emanet

08 Mart 2022 - 17:25

Kadınların yaşamayı tercih ettiği ilçelerin başında gelen Kadıköy’de yerel yönetimde de kadın yöneticilerin sözü geçiyor. Personelinin yüzde 32’si kadınlardan oluşan Kadıköy Belediyesi’nde 26 müdürlüğün 13’ü de kadınlar tarafından yönetiliyor. Bir de belediye başkan yardımcısı var. 

Kadıköy Belediyesi'nde yönetici ve müdür pozisyonunda çalışan kadınlar, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken kadın oldukları için değil, liyakat sahibi oldukları için varolan görevleri yürüttüklerini söylediler. 

KADIN YÖNETİCİLERİDEN 8 MART MESAJLARI

Başkan Yardımcısı Gül Coşkun: Kapıdan içeri giriyor şöyle bir bakıyor, şaşırıyor. ‘Siz misiniz başkan yardımcısı’ diyor. ‘Aa, kadın bir başkan yardımcısı olduğunu bilmiyordum diyor. Türkiye’de kadın yöneticilerin daha çok olması lazım. Sırf Kadıköy’de olması yeterli değil tabi. Erkekler kadar yeterliyiz, yetkiniz

Özel Kalem Müdürü Sevnur Yıldırım Doğan: Çok yük ve görev var ama kadınlar bunu yapar ve en güzel şekilde yapar. Çünkü çok yönlü bakabilme yetenekleri var. Kadınlara karar alma mekanizmalarında daha cesaretli olmalarını tavsiye ediyorum. Kadın olduğumuz için değil niteliklerimizden dolayı burada olduğumuzu biliyoruz.

Yazı İşleri Müdürü Ayten Genç: 8 Mart kadınların haklarının veya kadınların sorunlarının daha çok konuşulduğu bir gün. Ülkemizde kadınların daha özgür konuşacağı ve daha mutlu olacağı bir hayat olsun istiyorum.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Nurhan Arslan: Kadın dostu bir belediyeyiz. Tüm projelerimizde kadınları düşünüyoruz ve bu anlamda da belediye olarak yaptığımız birçok projede ilkleri yaşadık. 

Çevre Müdürü Aynur Şule Sümer: 8 Mart mesajım Karadeniz’de, Ege’de, Kadıköy’de ve tüm Anadolu’da daha sürdürülebilir bir yaşam için emek veren, direnen, toprağını, suyunu havasını ve doğasını koruyan tüm emekçi kadınları gelsin. En başarılı, en güçlü çevreciler kadınlardan çıkar. Tüm emekçi kadınların günü kutlu olsun. 

Plan ve Proje Müdürü Zerrin Karamukluoğlu: Kendimizi çok iyi yetiştirmeli, her türlü bilgiye açık olmalı, bugünümüz ve geleceğimiz için tüm bilgileri değerlendirmeli, çaba göstermeliyiz diye düşünüyorum.  Umudumuz kendimizde olsun. Pek çok kimsenin sabır göstermediği konularda kadınlar daha sabırlı” diye konuştu. 

İç Denetim Birim Başkanı Tülün Öztürk: Ülkemizde kadınlara daha çok fırsatlar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kurumumuzda yaşadığımız fırsat eşitliğinin tüm ülkemizde yaşanmasını diliyorum.

Ruhsat ve Denetim Müdürü Gülen Turan: Her 8 Mart'ın kadınlara daha fazla hak getirmesini istiyorum. Belki de Kadıköy Belediyesi gibi kurumlarda bu koltuklarda ya da bu makamlarda bizleri gördükçe kadınlar bununla ilgili daha umutlanırlar. 

Sağlık İşleri Müdürü Filiz Coşkun: Kadınların hiçbir şekilde ötekileştirilmediği bir 8 Mart hayal ediyorum. Aynı zamanda ücretsiz sağlık hizmetlerinin bir hak olduğunu içlerinde hissedecekleri bir 8 Mart düşlüyorum. 

İmar ve Şehircilik Müdürü İsmet Bihterin Güven: Amacımız gerek Kadıköy gerek diğer ilçelerde kadınlarla erkeklerin hak ve özgürlüklerini eşit şekilde kullanabilmesine katkı sağlamak.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Elif Duygu Adıgüzel: Biz kadınlar her alanda üretmeye, çalışmaya ve güçlü olmaya devam edeceğiz. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması!

Teftiş Kurulu Müdürü Naciye Kösoğlu: Kadıköy Belediyesi'nde kadın erkek ayrımı olmadığı için gerçekten bu işi hak eden kişiler en üst görevlere gelebiliyorlar. Önemli olan bunu hak etmek. Bu anlamda tüm kadınların hak ettikleri yerlere gelebilmesini istiyorum. 

Park ve Bahçeler Müdürü Leyla Terzi: Artık bu yüzyılda şiddetin, ayrımcılığın konuşulmadığı, kadınların her alanda aktif rol oynadığı bir 8 Mart istiyorum.

Mali Hizmetler Müdürü Hafize Karakaya: Kadının başaramayacağı bir şey yok. Ama işte Türkiye şartlarında ne kadar yapabiliyorlar, nasıl yapabiliyorlar, mesele o. Fakat yine de kadınlar isterse her şeyi başarabilir demek istiyorum. 

 Yapı Kontrol Müdürü Feyza Gül Baykara: 8 Mart hayalim, kadınların sosyal ve siyasal her anlamda desteklendiği bir anlayış. Belediyemizde olduğu gibi kamuda ve özel sektörde daha çok kadın yönetici görmek en büyük dileğimiz. 


ARŞİV