Kadınlar için iki rehber kitap

Regl Kitabı, genç kızların büyüme sürecinde ailelerin imdadına yetişirken; kadınlar için hazırlanan sıra dışı rehber de kadınlara orgazm konusunda yol gösteriyor

02 Mart 2021 - 14:38

Martı Yayınları’ndan çıkan “Regl Kitabı”, ergenlik öncesindeki kızların soruları doğrultusunda, regl döneminin nasıl olduğu, neler hissettirdiği, ped ve tampon kullanımı, ebeveynlerle bu konunun nasıl konuşulacağı gibi başlıklarla bu sürece dair gerçekçi ve pratik yanıtlar sunuyor.  Yazar Karen Gravelle’in kaleme aldığı, Özlem Özarpacı’nın Türkçe’ye çevirdiği, “Genç Kızların Büyüme Rehberi” alt başlığını taşıyan kitapta; aynı zamanda, sivilcelerden ruh hali değişimlerine, beden algısından diş tellerine ve yeni sosyal durumlara alışmak gibi fiziksel, duygusal ve sosyal değişikliklerle baş etme yollarına dair tavsiyeler de yer alıyor. Eğlenceli ve bilgilendirici illüstrasyonlarıyla Regl Kitabı genç kızlara, yaşamlarının bu yeni döneminde kendilerini güvende ve rahat hissettirecek sağlıklı bilgiler veriyor. Cinsellik eğitmeni Rayka Kumru'nun önsözü ve tavsiyeleriyle güncellenen eser, ergenlik sürecindeki değişimlere dair sorulara cevaplar içeriyor.

KADIN ORGAZMI

“Yaşasın Orgazm: Kadınlar İçin Sıradışı Bir Rehber: Kadınlar İçin” kitabı da isminden anlaşılacağı üzere kadınların orgazm konusundaki sorularını yanıtlıyor. Aganta Kitap’tan çıkan eseri orgazm konusunda tanınmış, uzman Amerikalı seks eğitmenleri Marshall Miller ve Dorian Solot kaleme aldı. Kitabı Türkçe’ye ise Deniz Aycan çevirdi. “İster bininci orgazmınızı kutluyor olun, ister ilk orgazmınızı arıyor olun, ister bu konuda kız arkadaşınıza ya da eşinize moral veriyor olun, hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz: Orgazmı seviyoruz!” denilen kitap tanıtımında,  “Pek çok konuda olduğu gibi, cinsellik hakkında da konuşmama hastalığına tutulmuşuz. Tahminlerle, meraklarla, bildiklerimizle, bildiğimizi sandıklarımızla ve bilmediklerimizle, fikir bile yürütemediklerimizle birlikte yaşayıp gidiyor, görünmez sorunlarımızla biz de görünmez oluyoruz. Her şeyden önce kendimizi görmek için belki artık daha açık konuşmak gerekiyor.” yorumu yapılıyor. 


ARŞİV