Kadınlar tacize ve şiddete ses çıkardı

Kadıköy’de bir mekanda gerçekleşen tacize ve şiddete karşı bir araya gelen kadınlar, “Tacizciye göz yuman ve sessiz kalan mekanları ifşa edeceğiz” dedi.

03 Kasım 2018 - 08:28

Kadınlar, Kadıköy’de bir mekanda yaşanan erkek tacizine ve şiddetine karşı bir araya gelerek yürüyüş, ses çıkarma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Moda Caddesi üzerinde yer alan Tek Büfe önünde 2 Kasım Cuma günü saat 20.00’de “Geceleri, sokakları, meydanları, mekanları da terk etmiyoruz”  pankartı arkasında toplanan kadınlar,  güvenli mekanlar istiyoruz, artık yeter tacize son, hayır hayır demektir dövizleri taşıdı.  Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, erkek adalet değil gerçek adalet, kadınlar artık susmayacaklar, bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun sloganları atan kadınlar, Kadıköy sokaklarını gezip, yaşanan tacizi ve şiddeti Kadıköylülere anlattı.

Şiddetin bahanesi olamaz

Kadınlar, yürüyüşün ardından tacizin yaşandığı mekanın bulunduğu bölgede basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Cansu Okur kent, semt, mekan, işyeri fark etmeksizin her gün her an hayatlarını sınırlandırma girişimlerine maruz kaldıklarını söyledi, “O gün orada erkek şiddetini yaşadık. Yaşadığımız olay münferit değil. Ancak biz kadınlar bu şiddet karşısında sessiz kalmayacağımızı, kendimizi savunduğumuzu, her alanda da savunmaya devam edeceğimizi ve birbirimizden güç aldığımızı gösterdik. Erkek şiddetinin bahanesi olamaz. Dayatmacı, tacizkar ve saldırgan yaklaşım kabul edilemez. Bizlere geceleri, mekanları ve alanları kapatmaya kalkanlar bilmeli ki kadınlar susmadı, susmuyor ve susmayacak. Hayatlarımıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Mekanları terk etmiyoruz

“Mekan sahipleri ve çalışanları kadınları rahatsız eden erkekleri ya engellemekle ya da mekandan çıkarmakla sorumludur” diyen Cansu Okur, konuşmasına şöyle devam etti; “Tacizcilere ve tacizcilere destek veren, göz yuman, sessiz kalan ve önlem almayan mekanları ifşa edeceğiz. Bizleri mağdur görmek isteyenlere söylememiz gerekiyor ki masallarınıza karnımız tok. Artık öykülerimizi kendimiz yazıyoruz. Geceleri de sokakları da meydanları da ve mekanları da terk etmiyoruz.”


ARŞİV