“Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı”

Yaz aylarının en keyifli etkinliklerinden biri de hafta sonu sevdiklerimizle güzel bir mekânda geniş ve uzun kahvaltı sofralarında buluşmak…

27 Temmuz 2018 - 12:59

Hazırlayan: Özge ÖZVEREN

“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem

Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı”

Cemal Süreya’nın bu kısacık şiiri milyonlarca insanı tek bir duyguda birleştiriyor. Daha çok Akdeniz ülkelerine ait bir “gelenek” olan uzun kahvaltı sofraları, sanki mutluluğa açılan bir kapı gibi bizi sarıp sarmalıyor… Hafta sonu geldiğinde, hele de yazın o kavurucu sıcakları da varsa, akla gelen ilk plan; ailecek ya da dostlarla gidilen kahvaltı mekânlarında geçirilecek uzun ve keyifli saatlerdir.  

Güzel bir mekanda lezzetli bir kahvaltı edip, sıcacık çayımızı yudumlamak güzel bir hafta sonuna başlamanın en güzel yollarından biri. Kadıköy de her isteğe uygun, rahat ulaşabileceğimiz lokasyonları, güzel mekânlarıyla insanlara farklı imkânlar sunuyor. İster mis gibi deniz havası alabileceğiniz Moda, Kalamış, Fenerbahçe gibi geniş sahil mekanlarına; isterseniz mahalle aralarında caddelerde şirin konsept kafeler gibi farklı bir çok mekana ev sahipliği yapıyor.

Sosyal medya son zamanlarda insanların daha çok tercih ettiği mekanları bize sunuyor. Biz de hem sosyal medyada hem de foursquare adlı mekan uygulamasında yüksek puan almış bazı mekanları sizler için derledik:

Khalkedon Fenerbahçe/Khalkedon Kalamış; hem deniz kenarında hem de kahvaltı çeşitleri bakımından oldukça zengin ve her bütçeye uygun bir yer. İsterseniz  Fenerbahçe Khalkedon'da zengin çeşitli bir  açık büfe kahvaltı tercih edebilirsiniz. İsterseniz yeşillikler arasındaki doğayla iç içe olan Kalamış Khalkedonda serpme ve kendi seçtiğiniz kahvaltı çeşitleriyle güzel bir hafta sonu kahvaltısı yapabilirsiniz.

***

Fenerbahçe ve Kalamış sahil şeridinde Khalkedonlar dışında da sevilen pek çok mekan bulunuyor. Lütfiye , Midpoint, Happy Moon's, Cafe Romantika, Baraka Cafe, David People, Diyar Burma, Tatlı Huzur Kafe, Tesadüf Cafe, Divan Brasserie bunlardan sadce birkaçı.

***

Moda, Kadıköy’ün en eski yerleşim yerlerinden olan, güzel manzarası ve köklü geçmişiyle en sakin semtlerinden biri. Son yıllarda Moda sokakları bir çok konsept, şirin mekana ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bir kaçı; Penchko Moda, Gaf Moda,On Numara, Zapata Moda, Naan Bakeshop, Parachute Cafe, Çay Tarlası, Dem Moda, Hang Cafe, Chaya Moda, Yumma Moda, Süt Yumurta Reçel, Baran Cafe, Pattis Moda, Moda Van Kahvaltısı, Kev Cafe, Moda Teras, Yer, Böcek Cafe, Fahriye Cafe… Sadece bunlar değil, zevkinize göre daha bir çok mekanın bulabileceğinizi çok keyifli bir lokasyon Moda.

***

Kadıköy’ün son zamanlarda hızla gelişen ve değişen bir semti de Yeldeğirmeni…

Farklı konseptte pek çok mekânın açıldığı semtin ara sokaklarında hem yürüyüş yaparak kaybolmanın keyfini yaşayabilir hem de bu şirin kafelerde kahvaltı ederek atmosferini içinize çekebilirsiniz. Yeldeğirmeni’nde en çok tercih edilen mekanlar ise şunlar; Villa Coffee&Books, Bit'ro Cafe, Sancha Panza, Mahatma, Benzio, Cafe Sista, Küff, Kavanoz Pancakes&Biscuits, Parachute…

***

Bağdat Caddesi/Bostancı, Anadolu Yakasının en gözde caddesi, sağlı sollu şık mağazaların, kafelerin bulunduğu; gündüzü ayrı akşamı ayrı güzel olan Kızıltoprak’tan başlayıp Bostancı’ya kadar devam eden güzergah, herkesin uğrak yeri haline gelmiş, her yaşta insana hitap eden bir yer. Ve sizler için derlediğimiz mekanlar; Beyaz Fırın, Happy Moon's, Tarihi Bostancı Fırını, Well Done by Midpoint, Çeşme Bazlama Kahvaltı, Mado, Zamane Kahvesi, Brasserie Polonez, Çayla Çaykur, Cafe Cadde, The Crepe Escape, Kirpi, Cook Shop, Chocolate Planet Cadde, Truck'n Roll...

***

Acıbadem/Koşuyolu; sevimli mi sevimli bir semt. Anadolu yakasının gözbebeklerinden biri. Sakin oluşu, ulaşımının çok kolay olması en önemli avantajlarından. Semtin favori kahvaltı mekanları ise; Ceviz Ağacı, Bam's, Ezineli Gurme, Meloon Coffee&Food, Kukis, Badem Tat, Görgülü, Kaserol Koşuyolu...


ARŞİV