Kalamış'ta BuzzFest coşkusu yeniden başladı

Kalamış Atatürk Parkı'nda üçüncü kez düzenlenen BuzzFest'i yeni yılın ilk günü ziyaret ettik, festival coşkusunu yaşayanlarla konuştuk

02 Ocak 2023 - 15:36

Kadıköy Belediyesi'nin her yaştan Kadıköylünün kış mevsiminde buz sporlarıyla tanışması, eğlenceli ve keyifli zaman geçirmesi amacıyla Kalamış Atatürk Parkı'nda bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Kalamış BuzzFest, 31 Aralık Cumartesi günü kapısını açtı. Festival, 360 metrekare buz pisti alanı, 105 metre kayma yolu ve 30 metre buz kaydırağıyla 5 Mart Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 4 yaş üzeri her katılımcıyı misafir edecek festivalin kapısı, her gün 10.00  ile 22.30 saatleri arasında açık olacak. Buz pisti tek seans ücretinin 50 TL, buz kaydırağı tek seans ücretinin ise 30 TL olarak belirlendiği festivalde, paten, kask ve kayma ekipmanları da seans ücretine dahil. 

Buz pisti kayma yolunun her katılımcı için bir seansının 30 dakika olduğu festivalde, buz kaydırağı alanında ise her bir katılımcı bir bilet karşılığında 3 defa kayma hakkına sahip.

“SAĞLIK EKİPLERİ ALANDA”

Buz pateni eğitmenlerinin isteyenlere kısa bir temel eğitim verdiği, pist içinde ihtiyacı olan herkese yardımcı olduğu festival alanında, herhangi bir sağlık sorununa anında müdahale için de Kadıköy Belediyesi sağlık ekipleri hazır bulunuyor.

1 Ocak Pazar günü festival alanını ziyaret ettik, yeni yılın ilk gününde festival coşkusunu yaşayanların duygu ve düşüncelerini dinledik.

“İLK DEFA KAYDI, ÇOK HOŞUNA GİTTİ”

“Yeni yılın ilk gününde buradayız. O yüzden çok mutluyuz.” diyen Esra Argüç, “Kalamış Parkı'nı çok seviyoruz. Burada zaman geçirmek keyifli oluyor. Festivalin burada olacağını duyan kızım Asya hemen gelmek istedi. Biz de ilk gün parka geldik. Asya ilk defa buzda kaydı. Çok hoşuna gitti. Kadıköy Belediyesi'ne bu hizmeti sağladığı için teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sinem Veta Kılıç da ,“Festivale geçen sene de gelmiştik. Çok seviyoruz. O yüzden yeni yılın ilk gününde burada olmak istedik. Kalabalık olmaz diye düşündük ama yine yoğunluk oldu. Ara tatilde kızım ve oğlumla yine geleceğiz. Fiyatlar makul. Kadıköy Belediyesi'ni çocuklara yönelik yaptığı çalışmalarından dolayı takdir ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK SEVİNDİM, KOŞARAK GELDİM”

Sosyal medyada festivalin bilgisini gördüğünü söyleyen Bilge Yakalı ise şunları söyledi: “Çok sevindim. Koşarak geldim. Kızım Nil ile birlikte kaydıraktan kaydık. Çok keyifliydi. Nil'in bu alanı görmesi bizi mutlu etti. Çünkü İstanbul'da buna benzer yerler çok olmuyor. Patenle de kaymak istiyorum. Yeni yıl güzel geçsin. Mutluluk ve sağlık getirsin.”

 


ARŞİV