Kalamış'ta Dünya Yaşlılar Günü

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi kursiyerleri, Dünya Yaşlılar Günü’nde Kalamış Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinlikte sabah yürüyüşü yaptı, Parlak Şapkalılar'ın dans gösterisini izledi.

01 Ekim 2023 - 14:04

Kadıköy Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Kalamış Atatürk Parkı'nda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Sosyal Yaşam Evi ile Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi kursiyerleri katıldı.

Etkinlik çerçevesinde Kadıköy Belediyesi spor eğitmenlerinden Volkan Budaksal ile Barış Can Kılıç eşliğinde Kalamış'tan Yoğurtçu Parkı'na sabah yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş boyunca nabız kontrolü, esneme ve nefes egzersizleri yapıldı

.

Yürüyüşün ardından Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi'nin dans grubu Parlak Şapkalılar'In gösterisini izledi.

“BİRLİKTE MUTLUYUZ”

19 Mayıs Sosyal Yaşam Evi kursiyeri Nihat Yıldız gün vesilesiyle şunları dile getirdi: “Kadıköy'de yaşamak bir ayrıcalık. İki tane sosyal yaşam evimiz dünyalara bedel. Hiçbir yerde yok. Bilmeyenler orada neler yapıyorsunuz diye soruyor.

Biz de onlara gelin ve neler yaptığımızı görün diyoruz. Dans, spor, satranç, tiyatro, İngilizce… Herşey var. Sosyalleşiyoruz ve paylaşıyoruz. Bugün de buradayız. Birlikte olduğumuz için mutluyuz. Yürüyüş yaptık,  sohbet ettik, arkadaşlarımızın dans gösterisini izledik.”

“YILLARDIR KALAMIŞ'A GELMEMİŞTİM”

Sahrayıcedit Sosyal Yaşam Evi'ne iki yıldır örgü ve spor kursuna giden Gülhan Akan da , “Yıllardır Kalamış'a gelmemiştim. Bu etkinlik sayesinde buradayım. O yüzden çok mutluyum. Yürüyüş yaptık, güzel bir gün geçirdik. Umarım daha çok böyle güzel günler görürüz. Evde yalnızdım. Çocuklar kendi evlerinde. O yüzden Sosyal Yaşam Evi benim  için kurtuluş oldu. Merkezin eğitmenleri, çalışanları hepsi çok iyiler. Orada çok mutluyum.” dedi. 


 


ARŞİV