Karadut Sokak'ın 'Sanat'ı

Kadıköy’ün her sokağı ayrı güzel. Karadut Sokak da bunlardan biri. Trafiğe kapalı sokak tam gezmelik…

08 Ekim 2015 - 15:38
Esma BAYRAKTAR
Kadıköy’ün her sokağı ayrı güzel. Karadut Sokak da bunlardan biri. Trafiğe kapalı sokak tam gezmelik…  Kocaman saksılarda koca koca ağaçlarla yemyeşil hale getirilmiş Karadut Sokak. Şehrin göbeğinde, nefes alınabilecek hale gelmiş. İyi de olmuş. Sokakta irili ufaklı bir çok yiyecek içecek mekanı da sokağı süslemiş. Gezerken dikkatimizi çeken şirin bir kafe-bara giriyoruz.
İki katlı mekanın girişine atılan birkaç masa, sokağın da havasını değiştirmiş. İçeri girer girmez göz dolduran bar dikkat çekiyor. Üst kata, merdiven kenarlarına dizilmiş kitapların ve duvarlara asılmış tabloların arasından çıkılıyor. Aşağı yukarı 30 kişilik olan üst salonda  sizi Zeki Müren resimleri ve notalarıyla süslü bir köşe, diğer tarafta ise Aşık Veysel ve sazı karşılıyor. Neşet Ertaş ve sazı da baş köşede.

ÇOK YÖNLÜ BİR MOLA YERİ
İşletmecisi Kenan Buldu, aslında Sosyal Bilimler Öğretmeni genç bir işletmeci. “Bir buçuk yıldır burayı işletiyoruz” diye söze başlıyor ve devam ediyor: “Biz aslında çok yönlü bir mekanız. Gündüz çay, kahve içip yorgunluk atabileceğiniz, öğle yemeğine gelebileceğiniz bir yer. Aynı zamanda akşam üstleri iş çıkışı iki tek atıp yorgunluk atılan… Akşamları ise 20 çeşit mezemizle meyhane oluyoruz. Geceyarısına doğru bar olarak günü bitiriyoruz.”
HERKESİN MASASI BELLİ
Buldu, anlatmaya devam ediyor: “Burası kulüp havasında. Gelenler artık tanış oldular. Herkesin masası belli. Her akşam buraya uğramadan evlerine gitmeyen müdavimlerimiz var. Bu da bizim çok hoşumuza gidiyor. Gelenlere ne yersiniz diye sormuyoruz bile. Ancak yanında misafiri olursa ondan sipariş alıyoruz.” Çarşının göbeğinde şehrin içinde kulüp keyfi… Arabanızı otoparka bırakmanız gerekiyor. En yakın otopark Kuşdili’nde. Fiyatlar cep yakmıyor. Keyfiniz bol olsun!
Adres: Osmanağa Mah. Karadut Sok. No.4 Kadıköy / (0216) 550 34 31

 

ARŞİV