Karikatür Evi öğrencisine ödül

Karikatür Evi’nde eğitim alan 7. sınıf öğrencisi Ayşe İlke Günay’ın karikatürü, bu yıl 22.'si düzenlenen Nehar Tüblek Karikakatür Yarışması’nda "18 yaş altı özendirme ödülü"ne layık görüldü

15 Mart 2017 - 09:22

Yirmi iki yıl önce hayatını kaybeden ve ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılardan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl 22.'si  düzenlendi. Hem Karikatürcü Nehar Tüblek’i anmak hem de karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlayarak çocuk ve gençleri karikatür sanatına yönlendirmek için düzenlenen karikatür yarışmasına Kadıköy’den de Karikatür Evi öğrencisi Ayşe İlke Günay katıldı.

Ayşe İlke Günay’ın “kitap sevgisi” adını verdiği karikatür 18 yaş altı özendirme ödülüne layık görüldü.  Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu’nda 7. sınıf öğrencisi olan Günay, ikinci dönemin başında eğitmen Kamil Yavuz’un atölyesinde 6 hafta boyunca eğitim aldı. Ödül almayı beklemediğini söyleyen Günay, “Bu ödül bana büyük bir moral verdi. Aslında ödüllendireceğimi beklemiyordum. Burada eğitim almadan önce karikatür dergilerini okuyordum ama çizim yeteneğim yoktu. Benim için değişik bir duygu” diye konuştu.

Karikatür Evi’ndeki eğitimlere devam edeceğini ifade eden Günay, “Bu köşkün önünden her sabah okul servisi ile geçerdim ve içinde neler yapıldığını merak ediyordum. Karikatür Evi olduğunu duyunca çok mutlu oldum. Kadıköylü çocuklar ve gençler için bu köşkün bu şekilde değerlendirilmesi çok güzel. Çünkü benim yaş grubumdaki çocukların karikatür sanatı ile tanışması çok önemli. Çok fazla dersimiz var. Sürekli sınava hazırlanıyoruz. Burası bizim için aynı zamanda sosyalleşme, üretme ve eğlenme mekânı. Hayal dünyamızı karikatür bakarak ve çizerek geliştirebiliriz” dedi.

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yılın ekim ayında kapılarını açan Karikatür Evi’nde I. dönem 14’ü karikatür, 2’si çizgi roman olmak üzere toplamda 16 atölyede eğitim gerçekleştirildi. Eğitimlerden toplam 123 kişi faydalandı. II. dönem ise 18 karikatür ve 1 çizgi roman olmak üzere 19 atölyede çizim eğitimleri yapıldı. Bu atölyelerden 135 kişi eğitim aldı.

Üçüncü dönem ise, 182’si yeni, 78’i devam eden olmak üzere, toplamda 260 öğrenci Karikatür Evi’ndeki eğitimlere kayıt oldu. Eğitimler, 2 manga, 1 çizgi roman, 23 karikatür, toplamda 28 atölye ile devam ediyor. Karikatür Evi’nde 5 ayda 528 kişi eğitim aldı.


ARŞİV