Karikatür Evi'nde üretim devam ediyor

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, hayal gücünü besleyen, yaratıcılığı ortaya çıkaran atölyelerin yer aldığı yaz atölye programı düzenliyor. 3 Temmuz'da başlayan program, 24 Ağustos'a kadar devam edecek.

14 Temmuz 2023 - 10:59

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin yaz dönemini iyi bir şekilde geçirmesi için yaz programı hazırladı. Program kapsamında hayal gücünü besleyen, yaratıcılığı ortaya çıkaran karikatür atölyeleri düzenliyor.

3 Temmuz'da başlayan 24 Ağustos'a kadar devam edecek olan atölyeler, hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri yapılıyor.

Çarşamba ve perşembe günü 11.00-13.00 saatleri arasında çizgi roman, pazartesi ve salı günü 18.00-20.00 saatleri arasında karikatür atölyesi gerçekleşiyor. Diğer günlerdeki karikatür atölyeleri ise 12.00 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

“ATÖLYELER EĞLENCELİ GEÇİYOR”

Karikatür atölyesi yürütücüsü Sibel Bozkurt, “Çocuklarla, gençlerle karikatür yapıyoruz. İçimizden gelirse çizgi roman, karakter tasarımı yapıyoruz. Bütün teknikleri anlatmaya çalışıyoruz. Hayal güçlerini tetikliyoruz, onlardan zaten enerji fışkırıyor. Fikir bulma konusunda zorlanmıyoruz. Yaz atölyesi kışın buraya devam edip özleyenler için iyi oluyor. Ayrıca kış döneminde başlamak isteyenler için de. Atölyeler eğlenceli geçiyor. Buradan enerjik çıkıyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum” diye konuştu.

“BURAYI ÇOK SEVİYORUM”

Karikatür Evi yaz programına katılan Usar Çınar Başaran , “Karikatür Evi'ne dört yıldır geliyorum. İlk başta çöp adam çizebiliyordum. Şimdi ise daha iyi çiziyorum. Örneğin bacak çizemiyordum. Ama öğretmenlerimiz çok iyi öğrettiler. Daha çok hayvanları çizip, konuşturmayı seviyorum. Özellikle karınca ve kuş gibi küçük hayvanları. Burayı çok seviyorum. Kışın da yine devam edeceğim.” dedi.

“HEM KIŞ HEM DE YAZ DEVAM EDİYORUM”

Usar gibi Karikatür Evi'ne dört yıldır devam eden Demir Kaan Bedel de şunları söyledi: “Buraya ilk başladığımda bir şeyler çiziyordum. Ama şu an daha iyi çiziyorum. Teknikleri öğrendim. Farklı atölyelere katıldım. Çok fazla arkadaşım oldu. Öğretmenlerimiz çok iyi. Çok sayıda resim kursuna gittim. Ama gittiğim kurslar için de en mutlu olduğum yer burası oldu. Hem kış hem de yaz devam ediyorum. Bu yaz kardeşim Nehir de başladı. O da çok sevdi.”

NASIL BAŞVURULUR

Yaz atölye programına katılmak isteyenler Karikatür Evi'nin web sayfasından online başvuru yapabilir, bilgi almak için de (0216) 418 10 49 numaralı telefonu arayabilir. 


ARŞİV