“Katliam Yasasına” karşı miting

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanunun iptal edilmesini isteyen hayvan hakkı savunucuları, Maltepe’de miting düzenledi.

02 Ekim 2024 - 10:13

Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanunun iptal edilmesini isteyen hayvan hakkı savunucuları, yurdun pek çok yerinde eş zamanlı eylem yaptı. İstanbul’daki hayvan hakkı savunucularının buluşma noktası ise Maltepe oldu. Yaşam savunucuları 29 Eylül Pazar günü Maltepe Etkinlik Alanı’nda bir araya geldi.  Yaşatacağız Platformu, Yaşam için Yasa İnisiyatifi, Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, DİSK, KESK ve Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla düzenlenen mitingde  "Cinayeti durdur" "Yasayı geri çek, öldürme yaşat", "Köpekleri değil, katilleri topla" dövizleri taşındı.

“HALK BU YASAYI İSTEMİYOR”

Maltepe Etkinlik Alanı’nda yapılan basın açıklamasında “Tek bir dostumuzu vermemek için, yasa iptal edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!” Anayasa Mahkemesine çağrı yapılarak yasanın iptal edilmesi istendi. Açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:“ Anayasa Mahkemesinin başkan ve üyelerine sesleniyoruz: Halkın ezici çoğunluğu bu yasayı istemiyor, iptal başvurusunun ilk incelemesini yaparken yürürlüğünü durdurmadınız. Halk sizden bu katliam ve tecrit yasasını derhal iptal etmenizi bekliyor! AKP 2004 yılında kendi çıkardığı kanundaki “kısırlaştır-aşıla-yerine bırak” modelini uygulayabilirdi. Üretim ve ticareti yasaklayabilirdi, barınak diyerek güzellediği ölüm kamplarını inşa etmek yerine kısırlaştırma seferberliği ilan edebilirdi. Bunlar yapılsaydı birkaç sene içerisinde yüksek dedikleri “popülasyon” azalabilirdi. Devasa petshop fuarlarıyla, üreticiler ve yetiştiricilerle hayvan rantını sürdürmeyi durdursaydı, 4 yıl içerisinde yurt dışından nesneymiş gibi 3 milyon köpek satın almasaydı, bu sistemde dönen paradan vazgeçebilseydi yüksek dedikleri popülasyon azalırdı”  

AYM’nin yasayı iptal etmesi için her alanda, daha güçlü ses çıkarılacağının belirtildiği eylem “Biliyoruz ki, bizler, bu yasayı durdurabiliriz. AYM’nin bu yasayı iptal etmesi için bıkmadan usanmadan tüm gücümüzle haykıralım. Bizler biliyoruz, kazanacağız. Er ya da geç kazanacağız. Hayvanlar kazanacak, çocuklar kazanacak, yaşam kazanacak, barış kazanacak!" sözleriyle sona erdi.

 

ARŞİV