Kemal Usta Waffles rekora hazırlanıyor

Kadıköy’ün 25 yıllık wafflecısı Kemal Usta Waffles’ın sahibi Kemal Özelgil, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için dünyanın en büyük waffle makinesini ve waffleını yaptırıyor

28 Ağustos 2024 - 21:11

Kadıköy’ün 25 yıllık wafflecısı Kemal Usta Waffles, Kadıköy Moda’nın ikonik ve renkli dükkanlarından biri. Özellikle yaz akşamlarında önünde kuyruklar oluşan işletmenin arkasında ise yıllarca süren bir çaba var. Kemal Usta Waffles’ın sahibi Kemal Özelgil, pastacı olarak başladığı sektörde bir waffle markasına dönüşen işletmesinin hikâyesini gazetemize anlattı.

60 YILLIK SERÜVEN

Özelgil, “Meslek hayatıma 1963 senesinde pastacı olarak başladım. 1968’de Büyük Tarabya Oteli’nin Fransız mutfağında çalıştım. 1999 yılında Kadıköy Moda’ya geldim ve ilk olarak burada deser dükkanı açtım. Deser; krepler, sufleler, kızarmış dondurmalar gibi ürünlerin bulunduğu bir dükkan anlamına geliyor. O dükkanı açtığım zaman maddi yönüm biraz zayıftı. Sonrasında pastane tuttu, 1-2 sene kadar devam ettim. O yıllarda piyasada bir brunch olayı çıktı. Bir baktım ki insanlar artık çay bahçelerine gitmeyi bıraktı. Demek ki benim dükkanım da zamanla bitecek diye düşündüm. Hal böyle olunca pastaneyi yavaş yavaş waffle dükkanına çevirdim. Waffe tuttu ve o zamandan beri Kemal Usta Waffles olarak yolumuza devam ediyoruz. Waffle ile başarı yakalamamın sebebi, uzun yıllar boyunca bu sektörün içinde bulunmam. Çikolatayı, sosları, marmelatları, tüm ürünleri kendim imal ediyorum. Bunların yanında görsel dekor da önemli tabii. Waffle Belçika’da doğmuş fakat orada bunu pizza gibi sunuyorlar. Bizim gibi waffle süsleme şekli dünyanın hiçbir yerinde yok” dedi.

“GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRECEĞİM”

Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için dünyanın en büyük waffle makinesini yaptırdığını söyleyen Özelgil, “Dünyanın en büyük waffle makinesinin yanında dünyanın en büyük waffleını da yapacağım ve iki rekor kıracağım. Birkaç senedir bu iş üzerine düşünüyorum, hep yapmak istediğim bir şeydi. Makine oldukça büyük, yaklaşık 1 ton ağırlığında. Waffleın kendisi de yalnızda hamur olarak yapılacak, yaklaşık 60 kilo ağırlığında olacak. Daha önce 50 kiloluk waffle rekoru kırıldı. Waffe Belkiça’da doğmuş ama ben de bir Türk olarak onlara meydan okuyorum” ifadelerini kullandı.

“ESKİ ESNAFLARDA DUYARLILIK VAR”

Özelgil, fiyat pahalılığından dolayı sadece öğrencilere hizmet verecek bir şube açma hayalinden de bahsetti:” Kadıköy’de sadece öğrencilere hizmet verecek bir şube açma hayalim var fakat dükkan bulamıyorum. Dükkan bulabilirsem bunu hayata geçireceğim. Çünkü hayat şartlarından dolayı ve fiyatların artışından dolayı gençlerin bir kısmı burada waffle yiyemiyor. Onlar yiyemediği zaman ben üzülüyorum. Bu sebeple öğrenciler için böyle bir dükkan açmak istiyorum. Sadece sandviç waffle ve yanında çay. Fiyatı oldukça uygun olacak. Böyle bir projem de var, umarım yakın zamanda hayata geçirebilirim. Bizler bu işi 60 küsür senedir yapıyoruz, eski esnaflarda duyarlılık vardır. Meşhur olduk diye her şeyi yüksek fiyatlı satmıyoruz. Bizde böyle bir şey söz konusu değil. Ben herkes alabilsin, herkes yiyebilsin ve bütçesi zorlanmasın istiyorum.”


ARŞİV