87 yıllık geçmişiyle nevi şahsına münhasır, kendinden menkul bir İstanbul müessesi olan Baylan, Cumhuriyet’le yaşıt. Baylan, İstanbul’un ilk pastanesi olmasa da, kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak devam eden en eski yaşayan pastane olarak çoktan tarihe geçti. Müdavimleri de eksik olmadı tabi; Atillâ İlhan’dan, Behçet Necatigil’e, Haldun Taner’den Cemal Süreya’ya, Peyami Safa’dan Orhan Kemal’e pek çok edebiyatçı Baylan’ın lezzetlerinden tattı, çayından içti.
Onlarca kişiye ve olaya tanıklık etmiş pastane Kadıköy çarşısında olduğu gibi duruyor; tabi, lezzetli tatlılarıyla… Baylan klasiklerinin başında Kup Griye geliyor. İstanbul’un pek çok yerinden Kup Griye yemeye gelenler var. Ama sadece o değil, trüf, adisababa, montebianco, karamel ve moncheri klasiklerin başında geliyor.
Bebek’te de yeni bir şubesi olan Baylan’da hem tarihi yaşamak hem de o güzel lezzetlerden tatmak istiyorsanız adres: Muvakkithane Caddesi No: 9/A Kadıköy / 0216 346 63 50 - 0216 336 89 19