Khalkedon Dersliği'nde dersler başladı

Kadıköy Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği AKA-DER’de Khalkedon Dersliği açıldı. 6 Kasım’da başlayan derslere kayıtlar sürüyor.

13 Kasım 2013 - 10:00

Kadıköy’ün atölyeleriyle eğitimleriyle ve etkinlikleriyle önemli merkezlerinden olan AKA-DER’de adını körler ülkesi Khalkedon’dan alan bir derslik açıldı. AKA-DER’den yapılan açıklamada Khalkedon Dersliği ile ilgili şu ifadelere yer veriliyor:
“Körler ülkesi Khalkedon’da körleşmenin tüm toplumsal biçimlerine, insanoğlunu hapsettiği tüm tutsaklık biçimlerine karşı gerçekliğin bilgisine ulaşmak isteyenler için bir derslik kuruluyor. Televizyon programlarının, reklam ajanslarının, okulların, holding profesörlerinin akılları teslim aldığı, cehaleti ve çürümeyi örgütlediği, insanoğlunun binlerce senelik toplumsal birikimine yabancılaştırıldığı; fakat buna rağmen bu toprakların ‘Artık Yeter’ diyebilme cüretini gösterebildiği isyan günlerinde Khalkedon Dersliği bizleri; doğanın, düşüncenin, toplumsal hareketin yasalarını, direnişin dinamiklerini bilimsel temelde öğrenmeye çağırıyor. 
Aktif öznesi olacağımız, fikrimizin ve üretimimizin ufkunu açacak, bilgi ile yaşamın, direnişin bağını kuracağımız bir öğrenme-öğretme süreci için Khalkedon Dersliğinde buluşalım.” 
Khalkedon Dersliği’nde her Çarşamba “Direniş Dersliği”, her Perşembe de “Halklar Dersliği” oluyor. Direniş Dersliği’nde Mısır, Filistin, Arjantin, Brezilya, İspanya ve Taksim Gezi direnişleri deneyimleri üzerinden sokak hareketleri anlatılıyor.
İsmail Beşikçi, Pakrat Estukyan, Fikret Başkaya, Büşra Ersanlı, Sibel Özbudun, Erdoğan Aydın, Altan Açıkdilli, Bülent Bilgin ve Hakan Dilmeç’in katılacağı “Halklar Desrliği”nde ise devlet ve halklar arasındaki ilişki toplumsal tarih ve ideolojiler üzerinden incelenecek.

ARŞİV