Khalkedon'larda RAMAZAN heyecanı

Adını Kadıköy’ün eski isminden alan Belediye’nin sosyal tesisleri Khalkedon Restaurantları’nda Ramazan heyecanı başladı

19 Haziran 2015 - 12:17
Esma BAYRAKTAR
 
Ramazan ayının yaklaşmasıyla her yerde bir hareketlilik başladı. Çarşılar şenlendi; tezgâhlarda, market vitrinlerinde, çeşitler çoğaldı, stoklar yapıldı. Herkes kendi kesesine göre alışveriş yaparak Ramazan ayına hazırlıklarını sürdürüyor.
Ramazanın, yazın en uzun ve sıcak günlerine denk gelmesinden dolayı, yiyecek seçiminde daha çok sulu çeşitlere yöneliyor insanlar. Hoşaflık kurutulmuş meyveler, susatmayacak gıdalar seçilmeye gayret ediliyor.
Diğer yandan restaurantlar, esnaf lokantaları da hazırlıklarını hızlandırmış durumda. Restaurantlar mevcut menülerine bol çeşit iftariyelik ve özel tatlarla Ramazan İftar Menüsü de ilave ettiler.
Kadıköy Belediyesi’nin ilçenin en güzel semtlerindeki Khalkedon Restaurantları da bu heyecanı yaşıyor. Uygun fiyatları ve bol çeşidiyle dikkat çeken Moda, Kalamış ve Fenerbahçe’deki Khalkedonların Ramazan programlarını sizler için derledik…

BURUNDA İFTAR KEYFİ
Khalkedon Moda, Kadıköy yakasının en güzel noktasında, Moda burnunda kısa bir süre önce hizmete açıldı. İki katlı modern yapısıyla Moda, Fenerbahçe, Kalamış ve Adalar’ı gören muhteşem manzarasıyla sizleri bekliyor.
140 kişilik alt salonu, 120 kişilik üst salonunda grup iftarları da verebilen Khalkedon Moda 250 kişilik bahçesiyle de bu Ramazan ayının vazgeçilmez iftar seçeneklerinin başında geliyor.
İşletme Müdürü Volkan Güçlü, bu yılki zengin iftar mönüleriyle ilgili şu bilgileri veriyor: “Ramazan mönümüzü et ve tavuk olarak iki ayrı seçenekli ana yemek olarak hazırladık. Çeşitli iftariyeliklerle zenginleştirdiğimiz iftar menümüzde hurma, pastırma, zeytin, beyaz peynir, dil peyniri, tereyağı, bal, mevsim salatası, ayrıca çorbamız bulunuyor. Ara sıcak olarak su böreği veriyoruz. Kemalpaşa tatlısı ve Ramazan ayının gülü sayılan “güllaç”ı unutmadık. Tatlılarımızın yanında serpme meyvemiz de iftar soframızda mevcut.”
Moda Khalkedon’da et seçenekli mönü 55 TL, tavuk seçenekli mönü ise 45 TL. Otoparkı da olan mekânın müdürü Güçlü “Eşsiz manzarada iftar keyfine herkesi bekliyoruz” diyor.
Adres: Caferağa Mah. Küçük Moda Burnu Sok. No. 1 / 0216 405 16 80

KALAMIŞ’TA TATLI HUZUR
Yine Kadıköy’ün en güzel semtlerinden biri olan Kalamış’ta, yeşillikler içinde, deniz kenarında hizmet veren Khalkedon Kalamış da Ramazan hazırlıklarını bitirmiş, iftar için kapılarını açmış durumda. 120 kişilik kapalı salon, 150 kişilik kış bahçesi ve 200 kişilik bol ağaçlı çiçekli bahçesiyle sizleri bekliyor. İftar mönüsü ve fiyatları Moda Khalkedon ile aynı olan Khalkedon Kalamış’ta da otopark sorunu yok. Yan tarafındaki otoparkı ve önündeki yolun otoparka müsait oluşu konukları rahatlatıyor. Ayrıca yanında Kalamış Parkı ve çocuk oyun sahaları da bulunan Kalamış Khalkedon çocuklu ailelerin tercihi olabilir. Adres: Münir Nurettin Selçuk Cad. No. 28 Kalamış / 0216 449 23 52

FENERBAHÇE’DE ÇADIR ALTI
Fenerbahçe parkına gitmeden sol tarafta büyük bir bahçe içinde olan Khalkedon Fenerbahçe, bahçesindeki “Çadır Altı” ve deniz kıyısındaki oturma grupları olmak üzere iki ayrı açık alanda konuklarını ağırlıyor.
Tecrübeli personelin kaliteli hizmet sunduğu mekânda, yazın kullanılan ve merdivenle inilen deniz kenarındaki verandasında yemek yemek apayrı bir keyiftir. Orada oturduğunuz anda şehirle ilginiz kalmaz, önünüzde uzanan masmavi deniz ve adalar sizi bambaşka diyarlara götürür. Beyaz güvercinler gibi süzülen yelkenlilerle beyninizdeki tüm şehir yorgunluğunu orada bırakıverirsiniz.
Khalkedon Fenerbahçe’nin 200 kişilik çok şık kapalı bir salonu da bulunuyor. Bir köşesindeki kocaman şöminesiyle kış aylarında bu kapalı salonun çekiciliği daha da artıyor. Ancak yaz aylarına gelen Ramazan’ın bu sıcak günlerinde iftar için bahçedeki Çadır Altı hazırlanmış. 200 kişilik olan bu bölüm tüm manzaraya hâkim. Yemyeşil çimler ve masmavi denizle birleşen gökyüzüne bakan bu noktada iftarınızı açarak kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Khalkedon Fenerbahçe’de de diğer Khalkedonlarda olduğu gibi iftar mönüsü iki seçenekli ve fiyatları 45 TL ile 55 TL arasında değişiyor. Restaurantı geçer geçmez Fenerbahçe parkının girişinde büyük kapasiteli bir otopark mevcut. Ramazanınız hayırlı olsun.
Adres Fener Kalamış Cad. Marina Karşısı No.90 Fenerbahçe / 0216 550 51 95-96
 

 

 

ARŞİV