Khalkedon'un Moda'sında mehtaba dalmak…

Körler ülkesi anlamına gelen Kadıköy’ün eski ismi Khalkedon, Kadıköy Belediyesi’nin sosyal tesislerine de adını veriyor.

21 Kasım 2014 - 11:12
Moda’nın denize nazır en güzel yerine konuşlanmış olan Khalkedon Moda açıldı. Körlerin ülkesinde, görebilen gözlere ve yüreklere muhteşem bir manzara sunan restoran, uzun süredir özlemi duyulan bir mekân. Zira yıllar boyu, denizin seyrine dalmak, Moda iskelesinin arkasından Sultanahmet’e uzanmak, ayın şavkı vururken denize mehtaba düşmek isteyenlerin birinci seçeneği olan mekân, son yıllarda faaliyetlerini durdurmuştu.
Yapılan düzenlemelerin ve restorasyonun ardından Khalkedon Moda, yeniden şehrin keyfini çıkarmak isteyenleri ağırlamaya başladı. Üstelik lezzetli mönüsüyle…
500 kişilik kapasiteye sahip mekân, geniş bir bahçenin içine kurulu iki katlı binadan oluşuyor. Alt Salon 100-130, üst salon 100 ve bahçe de 300 kişiyi misafir edebiliyor. Bilinen markaların, günlük ürünleriyle yapılan et, tavuk, balık yemekleri, alkollü ve alkolsüz içeceklerin eşliğinde servis ediliyor. Şehrin içinde doğayla baş başa kahvaltı etme şansı da cabası… Mekânın aşçıları yıllardır Fenerbahçe ve Kalamış Khalkedon’da hizmet vermiş ustalardan oluşuyor.
 
“TÜM DÜNYAYI ÇAĞIRIYORUM”
İşletme Sorumlusu Sevgi Özberk, Khalkedon Moda ile ilgili şunları söylüyor: “Aslında ben sadece Modalıları değil, tüm Türkiyelileri hatta dünyalıları çağırıyorum buraya. Henüz duyurusunu yapmadığımız halde, birçok kişi gelmeye de başladı zaten. Moda burnunun en güzel manzarası burası. Panaromik bir manzara var. Ağaçlar arasından denizi, tekneleri, yelkenlileri, günün değişik renklerini izleyebiliyorsunuz. Restaurant’ın kör noktası yok, her yerinden manzarayı izlemek mümkün. Zengin döşenmiş bir mekân aynı zamanda. Ama bu zenginlik kimsenin gözünü korkutmasın. Orta halli insanların da çok rahatlıkla gelip güzel bir mekânda yiyip içebileceği, ceplerine uygun bir fiyat politikamız var. Bir Belediye hizmeti olarak tüm Türkiye’yi, İstanbulluları ve tabii ki özellikle Kadıköylüleri bekliyoruz.”



YAKINDA CANLI MÜZİK DE OLACAK
Sabah 8.00’de açılan mekân, gece 24.00’e kadar açık. Cumartesi ve Pazar günleri kahvaltı ağırlıklı servis yapılıyor. Toplantı ve düğün yemekleri için de erken davranmak gerekiyor çünkü şimdiden rezervasyon defteri dolmuş durumda. Yakın zamanda canlı müzik eşliğinde yemek programına da geçilecek.

Adres: Caferağa Mah. Küçük Moda Burnu Sok. No:1 Bomonti / Moda Tel: 0216 405 16 80-84

ARŞİV