Kızıltoprak Öğretmenevi için umut

Özellikle emekli öğretmenlerin sosyal etkinlik merkezi olan Kızıltoprak Öğretmenevi “zarar ettiği” gerekçesiyle geçtiğimiz haziran ayında kapatıldı!

07 Ağustos 2014 - 13:45

Özellikle emekli öğretmenlerin sosyal etkinlik merkezi olan Kızıltoprak Öğretmenevi “zarar ettiği” gerekçesiyle geçtiğimiz haziran ayında kapatıldı! Çevredeki öğretmenlerin tepki gösterdiği kararla ilgili gazetemize açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yahşi, öğretmenevinin yeni dönemde açılacağını belirtmişti. Konuyu yakından takip eden Kadıköylü eğitimci Nusret Karaca da Öğretmenevi ile ilgili son gelişmeleri, Gazete Kadıköy okurları için yazdı....


Nusret KARACA

Kadıköylü duyarlı eğitimcilerin, çevre halkının, kadıköy yerel basınının uğraşları sonunda, bu yaz başında kapanan Kızıltoprak Fatma Şadiye Toptani Öğretmenevi için Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin açıklamaları, yanıtları umut verici.Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin yerel basına açıklamaları, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin geçtiğimiz hafta telefonuma ulaşarak verdikleri bilgi bizi sevindirdi.Şimdi eğitimciler ve çevre halkı kapısına kilit vurulan bu yemyeşil,dingin mekânın açılmasını dört gözle bekliyorlar.Bu arada ben de bir eğitimci/yazar ve bir Kadıköylü olarak şu sıralarda demiryolları lokalinde konuşlanan eğitimci ve emeklilerin, semt halkının, esnafının görüşlerini aldım....
-Ali Abi (Hacivat Kırtasiye sahibi): “Öğretmenevi açılmalı. Hem de daha iyi ve kaliteli bir hizmet vererek.”
-M. Alaaddin Eksin: “Bizlerin çoğu emekli memur. Burada yazıyoruz, çiziyoruz, dost sohbetleri yapıyoruz. Oturacak tek yerimiz. Ayrıca burası öğretmenlere bağış, kapanması zaten anlamsız. Acilen açılmalı.
-Metin Yazıcı (emekli): “Uzun yıllardır buraya geliyorum. Burada doğdum, burada büyüdüm. kapanmasına anlam veremedim.”
-Hikmet Aygün (Emekli): “Öğretmenevimizin açılmasını canı gönülden diliyoruz. Yıllardır bu mekâna geliyorum”
-Vural Demirel (Emekli öğretmen): “Burası aynı zamanda, Emekli Öğretmenler Derneği Genel Merkezi. İlk olarak yazılı metinde kurumun ziyan ettiği belirtildi. Sonra kampanyalar başladı. Tadilat denildi.Şimdi yakında açılacağı konuşuluyor. Hadi bakalım.”
-Yasemin İlyasoğlu (Emekli öğretmen): “Yılların yorgunluğunu attığımız öğretmenevimiz kapandı.Nedeni meçhul! 2 aydır resmen ortada kaldık. Lütfen bir an önce bizi öğretmenevimize kavuşturun.”
-Mehmet Kelebek (Eğitimci): “Burası aynı zamanda kültür-sanat etkinliklerimizin ve toplantılarımızın mekânı. Bir de bu boyutu var olayın.”
-Gülçin Gülertan (Çevre sakini): “Öğretmenevimizin kapanması çok ani oldu. Üzüntülüyüz.”
-Olcay Önok (Çevre sakini): “Günde belli bir zaman dilimimiz burada dostlarımızla geçiyordu.”
-Sevinç Eker (Çevre sakini): “Ben bu mekânın dost sohbetlerine geliyorum. Yemyeşil ve sakin bir mekân”... Son söz olarak, kentin yüksek binaları arasında nadir kalmış birkaç alandan biri olan Kızıltoprak Fatma Şadiye Toptani Öğretmenevi içinde kitap günlerine, imza günlerine katılmış, yazılar yazan biri olarak yetkililerin bu seslere kulak vereceği inancımı taşıyorum. Gelin bu seslere hep birlikte kulak verelim, yoksa boğuluyoruz taş binalar arasında... Lütfen!

ARŞİV