Küçük müzisyenlere ödül

Faik Reşit Unat Ortaokulu Çevreye Sevgi Korosu, birincilik ödülüne değer görüldü

14 Haziran 2017 - 11:36

Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın, İstanbul İl  Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdiği “İstanbullu Çocuklar Çöpüne Sahip Çıkıyor” video yarışmasında Faik Reşit Unat Ortaokulu “Çevreye Sevgi Korosu”nun hazırladığı video birinci oldu. Öğrenciler ödüllerini geçtiğimiz hafta okulda düzenlenen törenle aldı.

Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan, Göztepe Gönüllü Evi temsilcileri, ödül alan okullar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

SÖZ BESTE ONLARA AİT

“Çevreye Sevgi Korosu”, Fen Bilimleri öğretmeni Mine Yalın’ın sürdürdüğü, Fen Bilimleri, Çevre Bilimi ve Sanat Bilimlerini bir araya getiren bir proje. Koro, söz ve bestesi kendilerine ait olan şarkılarla çevre bilincine dair mesajlar vermeye çalışıyor. Koro, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında farklı yerlerde sahne alıp, okullarını temsil etti. Marmara Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nün düzenlediği Ekoloji Çalıştayı,  İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi,  Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Çevre Festivali, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde gerçekleşen Doğa Şenliği, İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Haziran Çevre Günü’nde gerçekleştirdiği ödül töreninin açılışı, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Proje Şenliği açılışı bunlardan birkaçı. Faik Reşit Unat Ortaokulunu başarı ile temsil eden öğrencileri, Okul Müdürü Ali Arslan da iftihar belgesi ile ödüllendirdi.


ARŞİV