Klasik Otomobilciler ‘engel' tanımıyor

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), Kabataşlılar Derneği, Sarıyer Belediyesi ve Best Buddies Turkey’ın ‘Elim Sende’ sloganıyla hayata geçirdiği etkinlikte çok sayıda engelli dostu biraraya geldi.

26 Ekim 2011 - 11:36

Toplumdaki Zihinsel ve Gelişim Engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görülmeleri yolunda adım atılmasına aracı olmak adına yola çıkan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), Kabataşlılar Derneği, Sarıyer Belediyesi ve Best Buddies Turkey bir sosyal sorumluluk projesine birlikte imza attı.
“Elim Sende” sloganıyla 23 Ekim Pazar günü gerçekleşen etkinlikte çok sayıda engelli dostu biraraya geldi. Best Buddies, zihinsel ve gelişim engelli gönüllülerle, bu engeli olmayan gönüllüleri arkadaş yapan ve bu gönüllülere belli sürede birbirleriyle iletişimde bulunma yükümlülüğü getiren bir program. “Elim Sende” etkinliği çerçevesinde Best Buddies Turkey’e katılan ilk gönüllü okul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri bu program dahilinde Buddy’leri ile ilk kez tanıştılar ve çok duygulu anlar yaşadılar. Bu sosyal sorumluluk projesinde Best Buddies Turkey sorumlusu Sercan Duygan, Kabataşlılar Derneği Başkanı Nabi Cücük, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de programda hazır bulundular ve kurumlarının böylesine bir organizasyona dahil olmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler ve her zaman bu tarz sosyal sorumluluk projelerine destek verebileceklerini söylediler.
TERÖR ÖRGÜTÜ PROTESTO EDİLDİ
“Elim Sende” etkinliğinde her buddy çift İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyelerine ait  birer klasik otomobile binerek Kabataş Erkek Lisesi’nden yola çıktılar ve İstanbul’da güzel bir Boğaz turu yaparak Sarıyer Belediyesi Kilyos tesislerine vardılar. Bu arada araçlar bölücü terör örgütünü protesto etmek ve tüm şehitlerimizi anmak amacıyla Türk Bayraklarıyla ve siyah kurdelelerle donatıldı. Boğaz turu sırasında klasik araç konvoyuna, yolda seyreden diğer araçlardan ve yayalardan destek tepkileri geldi.Toplu halde yenilen yemek sonrasında program başladığı noktada sonlandırıldı.
Merkezi Kadıköy’de bulunan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, bir döneme damgasını vurmuş ve tarihi değerleri olan otomobilleri günümüz koşullarında yaşatarak gelecek nesillere emanet edebilme misyonuyla hareket ediyor.

ARŞİV