"Konuşan Kadıköy" Caddebostan ve Erenköy mahalleleri ile devam etti

Kadıköy Belediyesi’nin “Konuşan Kadıköy” adıyla düzenlediği “Mahallemizi Konuşuyoruz” toplantıların ikincisi Caddebostan ve Erenköy mahalleleri sakinlerinin katılımı ile Caddebostan’da yapıldı

27 Mayıs 2022 - 14:06

Mahalle sakinlerinin taleplerinin, sorunlarının, çözüm önerilerinin dinlendiği ve tartışıldığı “Mahallemizi Konuşuyoruz” toplantıları geçen hafta Rasimpaşa ve Hasanpaşa mahalle sakinlerinin katılımı ile başladı.

Toplantıların ikincisi 24 Mayıs Salı akşamı Caddebostan sahilinde yapıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı toplantıda mahalle sakinleri sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı.

Mahalle sakinlerinin sorularına yanıtları Belediye Başkanı Odabaşı verdi. Odabaşı özetle şunları söyledi:

SCOOTER SORUNU

“Scooterlar konusunda yetki bir genelge ile bizden alındı. Ancak yasal bir boşluğu kullanarak ilgili firmaya ihtar çektik. 15 gün sonra bir ihtar daha çekeceğiz, park etmeye devam ederlerse toplamaya başlayacağız. Scooterlar dünyanın her yeri için problem. Geçenlerde Dünya Sürdürülebilir Kentler Zirvesi için İsveç’in Malmö kentindeydim. Orada görünce yetkililere sordum, ‘nasıl bir önlem alacaksınız’ diye. Onlar da bilmiyor. Bir yandan fosil yakıtlardan kurtulmak için teşvik etmek gerekiyor, diğer taraftan da kontrol altına alınmaları gerekiyor. Ne yazık ki burada bir kafa karışıklığı var. Bizde de var, bakanlıkta da var. Ben kaldırımların genişletilmesi taraftarıyım. Ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne de genişletebildiğiniz her yerde maksimum genişletin talimatı verdim.”

EĞLENCE MEKANLARININ GÜRÜLTÜSÜ

“Apartmanın yüzde 51 rızası olmadan o yeri açamaz zaten, sizin rızanızla açıyor. Siz razı olmuşsunuz açılmasına. Bu işi başaracaksak hep birlikte başaracağız. Yeni içkili yer alanı açmıyoruz, daha önce açılan yerde içki ruhsatına hak tanınmışsa, bugün kullanmak istiyorsa alabilir.”

CKM SİNEMASI İÇİN İHALE YAPILACAK

“Caddebostan Kültür Merkezi’nin sinema ihalesi önümüzdeki hafta yapılacak.”

SAHİL BANDINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Caddebostan sahil bandında 4 kat sınırlaması var. ‘Binalar eski, yenilenmesi için bize kat verin’ diyorlar. ‘Daha da yükseltelim’ diyorlar. Kat vererek, yoğunluk artırarak 50-60’lı yıllardan itibaren bu kenti bu hale getirdik. 4 kat sınırlaması olan yere yeni bir kat vererek buradaki yoğunluğu artıramayız. 100 metrekareden 75 metrekareye gitmeye razı olursanız o müteahhit gelir sizin evinizi yapar.”

DEPREM

“Kimse ‘Kadıköy Belediyesi’nin depremle ilgili hazırlığı var mı’ diye sormadı. Deprem geliyor. Binaların yenilenmesi noktasında üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmaya hazırız.. Bunu kat artışı olarak düşünmeyin. İstanbul’daki 39 belediye içinde gezici aşevi olan tek belediyeyiz. Deprem kurtarma ekibimiz, orta ölçekli sertifika alan Türkiye’deki tek kamu kurumu. Deprem toplanma yerleri için binalara karekodlar yapıştırdık. Digital Kadıköy uygulamasını indirin. Orada yardım çağrısı modülü var, onu kullanarak 3-5 yakınınızla haberleşebilirsiniz, çünkü telefon sistemi büyük bir ihtimalle çökecek. Bu ve benzer uygulamaları Türkiye’de sadece Kadıköy Belediyesi yapıyor.”

SİVRİSİNEK SORUNU

“Sivri sineği durgun su üretir. Kedi sulamak için sokaklara bırakılan su, belli bir süre sonra değiştirilmediği takdirde sivri sinek üretiyor. Bu suyu değiştirin. Bu şekilde üretilen sivrisinekler, Kurbağalıdere’den daha fazla.”

 

 


ARŞİV