Kore’den Kadıköylü pasta şefine ödül

Kadıköylü pasta şefi Kumsal Keskinel, Kadıköy esnafının sponsorluğunda Güney Kore’deki yarışmaya katıldı ve ödüllerle döndü

18 Aralık 2019 - 12:15

Doğma büyüme Kadıköylü olan pasta şefi Kumsal Keskinel, yıllarca çeşitli pastanelerde görev aldı. Şu anda da Anadolu Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nde son sınıfta okuyor.

Keskinel, 15-17 Kasım’da Güney Kore’nin başkenti Seul’de geleneksel olarak düzenlenen 16. International Top Chef Grand Prix yarışmasına katıldı. Keskinel, Kore Gelecek Araştırma Enstitüsü’nün Hizmet Sektörü (The Service Industry of Korea Future Research Institue) Dünya Gıda Kültürü Merkezi (WFCC-World Food Culture Center) ve Kore Gıda Koordinatörlüğü Birliği (KFCA-Korea Food Coordinator Association) tarafından yapılan bu yarışmaya Master Chef Haldun Tüzel önderliğinde Türkiye’yi temsilen TAFED (Türkiye Aşçılar Federasyonu) ve AGEB (Antalya Gastronomi ve Eğitimcileri Birliği Derneği) adına tamamı kadınlardan oluşan bir ekipte yer aldı.

Takımda Keskinel haricinde, İzmir’den Ar-Ge ve Dış İlişkiler Koordinatörü Şef Bilge Erk, Ankara’dan Şef Aylin Doğaner, Ankara’dan Şef Tuğba Yener, Afyon Kocatepe Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencisi Fatma Karaboyun, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Cemile Büyükyıldırım ve Kore’de üniversite eğitimİ alan Merve Güldağı vardı. Üç farklı kategorinin olduğu yarışmaya katılan ülkeler arasında Türkiye, Güney Kore, Çin, Tayvan, Vietnam, Malezya ve Hong Kong yer aldı. Yarışmada Türkiyeli ekip Hünkâr Beğendi (Ana Yemek), Vişneli Yaprak Dolması (Zeytinyağlı), Humus (Meze) ve İrmik Helvasından (tatlı) oluşan bir menü hazırladılar. Ve toplam 10 altın madalya kazandılar.

Bu yarışmadan önce de yurtiçi ve yurtdışında (İngiltere, Yunanistan ve Sırbistan) pasta alanında çeşitli yarışmalardan kazandığı madalyaları bulunan Kumsal Keskinel, “Bu yarışmaya Haldun Hoca’nın daveti ile katıldım ve Seul’den yarışma için davetiyem hemen geldi. Bu yarışmaya davet edildiğim ve ülkemi temsil etme şansı bulduğum için çok mutluyum. Yarışmaya hazırlanmak

Bursa Escort
çok keyifli ve heyecanlı bir süreçti. Yarışmayı kazandığımızı öğrendiğimiz an büyük bir sevinç yaşadık. Hemen gözlerimiz doldu. Çünkü ülkemizi temsil ediyoruz ve 10 adet altın madalya kazanmanın büyük gururunu yaşadık. 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Antalya’da yapılacak 36. Gastronomi Yarışması’na da Güney Kore’den Kore Geleceğe Yönelik Araştırma Enstitüsü’nün Gıda Hizmet Sektörü Başkanı  Mr. Prof. Yang Ho-Jin ve Başkan Yardımcısı Mrs. Prof. Yang-Hyang Ja’yı davet ettik ve onlar da katılacaklarını teyit ettiler.” dedi.

MAHALLE DAYANIŞMASI

Keskinel, “Öncelikle Caferağa Mahallesi muhtarımız Zeynep Ayman’a bana inandığı için müteşekkirim. Zeynep Hanım vasıtası ile KADIDER (Kadıköy Alkollü-Alkolsüz-Cafe-Bar-Restaurant ve Eğlence Yerleri Derneği), Cadde Divan Gayrimenkul ve Anadolu Efes’e yarışmaya katılmam için destek olduklarından ve bana yalnız olmadığımı hissettirdikleri için çok teşekkür ederim. Kadıköylü olduğum ve bu mahalle dayanışmasını yaşadığım için çok şanslıyım.” diye konuştu.

Öte yandan 15 Aralık Pazar günü Kadıköy’de Kumsal Keskinel’in bu başarısını kutlamak üzere dernekte biraraya gelindi. Muhtar Ayman, “Mahallemizde oturan birinin, gene mahalle içinden destek bulması çok önemli. Bu tür birliktelikler aidiyet duygusunu kuvvetlendiren ve hala mahalle olduğumuzu bize gösteren sosyal işler.  Çoğu yardım ve destek için uzaklara gidiyoruz ancak çok yakınımızda destek vereceğimiz kişiler olduğunu da bilmek gerekiyor. Kumsal Hanımı tebrik ediyoruz.” dedi.


ARŞİV