Koşuyolu'nda 23 Nisan yürüyüşü

Cenap Şahabettin İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Koşuyolu Mahallesi’nde bando eşliğinde 23 Nisan yürüyüşü düzenledi

22 Nisan 2024 - 16:29

Koşuyolu Mahallesi’nde yer alan Cenap Şahabettin İlkokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir hafta boyunca 23 Nisan festivali düzenliyor.

Çocuklar, festival çatısı altında gerçekleşen renkli etkinliklerde doyasıya eğleniyor. Bu etkinliklerden biri de 22 Nisan Pazartesi günü bando eşliğinde yapılan 23 Nisan yürüyüşü.

Çocuklar ellerinde bayrakları, dövizleri ile  mahallenin sokaklarında yürüyerek 23 Nisan coşkusunu yaşadı ve yaşattı.

“ÇOCUKLARIMIZ YÜRÜYÜŞÜ ÇOK SEVİYOR”

Cenap Şahabettin İlkokulu Müdürü Mehmet Issı, “23 Nisan etkinlikleri çocukların istekleri doğrultusunda planlanıyor. Bir hafta boyunca festival gibi kutluyoruz. Festivalin başlangıç günü de bugün.

Bando eşliğinde Koşuyolu Mahallesi içinde yürüyüşümüz var. Çocuklarımız bunu çok seviyor. Üç yıldır yapıyoruz. Mahalle halkı ve esnafı da yürüyüşü bekliyor. Kaymakamlığın izni doğrultusunda güvenlik önlemleri alınıyor.

Çocuklar istedikleri kıyafetleri giyerek ellerinde bayrakları ve dövizleri ile yürüyor, eğlenerek bayramını kutluyor. Etkinliğin okul bahçesinden sokağa taşması toplumu da bayramın içine katıyor.” diye  konuştu. 

Cenap Şahabettin İlkokulu öğrencilerinden Ahmet Taha Çalık, “Geçen sene de 23 Nisan’da yürüdük. Şarkılarla yürüdüğümüzde mutlu oluyoruz. 23 Nisan etkinliğinde modern dans yapacağız. O yüzden heyecanlıyım.” dedi.  

Jiyan Peri Kişin de şunları söyledi: “23 Nisan bizim bayramımız. Arkadaşlarımla birlikte yürüdüğüm için mutluyum. Bayramımızı eğlenerek kutluyoruz.”  

 


ARŞİV