Kriton Curi unutulmadı

Prof. Dr Kriton Curi kendi adını taşıyan Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde yakınları, üniversitede birlikte görev yaptığı arkadaşları, öğrencileri ve gönüllüler tarafından anıldı

07 Ocak 2016 - 15:51
Prof. Dr Kriton Curi kendi adını taşıyan  Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde  yakınları, üniversitede birlikte görev yaptığı arkadaşları, öğrencileri ve gönüllüler tarafından anıldı. Gönüllü Evi Başkanı Nevin Toprakseven’in açılış konuşmasından sonra Çevre ve Afet Komitesi başkanı Ahmet Haytaç,  Prof. Dr Kriton Curi’nin başarılarla dolu biyografisini anlattı. Daha sonra mesai arkadaşı Prof. Dr Ekrem Ekinci değerli profesörün eğitim alanında 42 uygulamalı araştırma projesini gerçekleştirdiğini, 33 ulusal ve uluslararası sempozyum düzenlediğini, dünya sağlık örgütüne çevre konularında danışmanlık yaptığını, Türkiye Katı Atık Milli Komitesi Başkanı olarak TUSİAD’ı uluslararası platformda temsil ettiğini belirtti.
Arkadaşı Hatıra Şenkol ise onun çok özel bir insan olduğunu, çevre ile ilgili çalışmalarında bütün öğrenci ve meslektaşlarını yanına aldığını ifade etti. Semih Bilgin, Cevher Bilgin ve Ekrem Demircioğlu, Kriton Hoca ile yaşadıkları anılarını anlattılar. Daha sonra Kriton Curi Parkı’nda bulunan heykeli önünde konuklarla birlikte fotoğraf çektirildi. 

TÜKETİCİ HAKLARI KONUŞULDU
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Avukat Yolaç Bocutoğlu tarafından “Tüketici Hakları” ile ilgili sunum yapıldı. 
Tüketici Hakları Yasası’nın 28.05.2014 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bocutoğlu,  kanunun amacının ayıplı mal ve hizmet karşısında tüketiciyi korumak olduğunun altını çizdi. Yolaç Bocutoğlu, tüketicinin taksitli satışlarda 7 gün içinde, kredili satışlarda 14 gün içinde herhangi bir sebep göstermeden vazgeçebileceğini belirtti. Kapıdan satışlarda satıcı ile alıcı arasında sözleşme imzalanması gerektiğini vurgulayan avukat Bocutoğlu, sözleşmenin bir nüshasının alıcıya verilmesi gerektiğinin şart olduğunun altını çizdi. Avukat Bocutoğlu  garanti kapsamındaki  malların 2 yıl içinde iade  yada  değişimin mümkün olduğunu, satıcı  malı geri almazsa; malın değeri  2200 TL’nin  altında  ise  Tüketici Hakem Heyeti’n, 2200—3300 TL arasında ise illerde il tüketici  mahkemelerine, malın değeri 3300 üzeri ise  doğrudan  mahkemeye  başvurulması  gerektiğini, bu durumda  hiçbir mahkeme masrafı   ve harç ücreti  ödenmeyeceğini belirterek  sözlerini tamamladı. Daha sonra Avukat Bocutoğlu konukların sorularını cevapladı.

ARŞİV