"Kurslar terapi gibi"

Kadıköy Belediyesi Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenen meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kursları katılımcıları, “kurslar terapi gibi geliyor” diyor

25 Ocak 2024 - 11:33

Kadıköy Belediyesi meslek edindirme, kişisel gelişim ve hobi kursları ile Kadıköylülere ücretsiz bir şekilde eğitimler vererek hem iş hem de sosyalleşme imkanı sağlıyor. Kadıköy Belediyesi Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi ve 19 Mayıs Sosyal Hizmet Merkezi’nde düzenlenen kursların tümü ücretsiz. Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyer ve eğitmenlerle konuştuk.

MEB ONAYLI SERTİFİKA

Kurslar  eylül ve şubat olmak üzere yılda iki kez açılıyor. Her yıl binin üzerinde yurttaşın faydalandığı kursların çoğu Halk Eğitim Merkezleri’nin desteği ile yürütülüyor ve eğitim sonrasında kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. 

Kuşdili Eğitim Merkez’inde 2023 yılı Eylül ayı itibari ile başlayan eğitimler sürüyor. İkinci dönem kayıtları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Merkezde dekoratif ev aksesuarları hazırlama, diksiyon, drama, el nakışı, emlak danışmanlığı, fotoğrafçılık, Fransızca, gitar, iletişim yöntem ve teknikleri, ilkyardım, kısa film yapımı, örgü, pastacılık, resim, senaryo yazarlığı, tezhip ve minyatür, tiyatro, yaşam koçluğu branşında eğitimler sürüyor. 

“ÖĞRENMENİN YAŞI YOK”

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi’ne 9 yıldır gelen Vecihi Ergül, “Emekli Fizik Öğretmeniyim. Merkezde birçok kursa katıldım. Her sabah okula gider gibi kalkıyorum, tıraş oluyorum, süsleniyorum, buraya geliyorum. Şu an fotoğrafçılık ve resim kursu alıyorum. Bizlere böyle bir ortam sağlandığı için teşekkür ediyorum. Çok memnunuz. Terapi gibi geliyor. Torunum Selin’in resmini yapıyorum. İlk yaptığımda ‘dede biraz yaşlı olmuşum’ dedi. Şimdi onu gençleştirmeye çalışıyorum.” diyerek hem gülümsedi hem de kurstan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Merkezde 9 yıldır El Nakışı Öğretmeni olan Emine Erdönmez, yetişkin eğitiminin hem zor hem de çok keyifli olduğunu söyledi, şöyle devam etti: “Burada hep beraber çok güzel günler geçiriyoruz. Onlar benden ben de onlardan çok şey öğreniyorum. Öğrenmenin yaşı yok. İnsanlar evde oturmak istemiyor. Yıllardır yapmak istediğini yapamayan kişiler var. Kurslar buna olanak sağlıyor.  Sosyalleşiyorlar, sevdikleri şeyi yapıyorlar. ”

“KURS SAYESİNDE ÖĞRENDİM”

“Geçen sene Gazete Kadıköy’de merkezle ilgili haberi okudum. Kurslar ile ilgili bilgiler vardı. Onun üzerine merkeze geldim.” diyen Jalila Öztürk, “Geçen sene de bu sene de nakış kursuna geliyorum. Hiçbir şey bilmiyordum. Öğretmenimiz sayesinde nakış tekniğini öğrendim. ‘Yapamam’ diyordum ama artık yapıyorum. Nasıl böyle güzel şeyler yapıyorum diye her gün kendime şaşırıyorum. Çok memnunum. Kurslar devam etsin. İleride Alzheimer olmak istemiyorum. Onun için bir şeylerle uğraşmak, öğrenmek istiyorum.” dedi. 

Emlak danışmanlığı kursuna gelen Betül Erol da şunları söyledi: “Emlak işi yapmak istediğim için kurs araştırdım. Belediyeyi de aradım. Buraya yönlendirdiler. Bilmediğim çok şey vardı. Kurs sayesinde  öğrendim. Örneğin evlerin internette fiyat endeksinin nasıl oluşturulduğunu, kontratların nasıl yapıldığını…”

 DESTEK TALEPLERİ DE TOPLANIYOR

Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi, eğitim çalışmalarının yanı sıra Kadıköy’de ikamet eden dezavantajlı vatandaşların alışveriş kartı, kıyafet ve sıcak yemek gibi ihtiyaç ile Evde Temizlik ve Evde Kuaförlük Hizmeti taleplerini de alıyor. Sivil toplum kuruluşlarının talepleri doğrultusunda eğitim çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor.

İletişim: Kuşdili Sosyal Hizmet Merkezi: Adres: Osmanağa Mah. Hasırcıbaşı Cad. No:2 Kat:4. Telefon:   (0216) 349 61 67 

 


ARŞİV