Köy okullarına askıda çocuk kitabı

Yeni İnsan Yayınevi, Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) ile iş birliğine giderek askıda çocuk kitabı uygulaması başlatıyor

25 Eylül 2020 - 16:03

COVID-19 salgını sonrası eğitimin yarıda kesilmesi ve okula dönüşün çevrim içi ortamda gerçekleşmesi, çocukların hayatını birçok yönden etkiledi. Köylerde yaşayan çocuklar da en az kentteki çocuklar kadar uzaktan eğitim sürecinde internet ve temel eğitime erişimde zorluklarla karşılaştı. Pandemi koşulları sebebiyle uzaktan eğitime uyum sağlamaya çalışan öğrenciler aynı zamanda sokaklarda özgürce oyunlar oynayıp, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle görüşemedikleri için de psikolojik olarak zorlanabiliyor.

Yeni İnsan Yayınevi de köylerde yaşayan öğrencileri unutmadı ve toplumun her kesiminin katılabileceği bir kampanya başlattı. Yayınevi, çocuk kitaplarından oluşan Fide Kitaplığı’nı öğrencilerle buluşturma kararı aldı. “Köy Okullarına Askıda Fide Kitapları” adını verdikleri kampanya kapsamında dileyen herkes yayınevinden satın aldığı çocuk kitabını köy okullarına bağışlayabilecek. Satın alınan kitaplar KODA aracılığıyla köy okullarında çalışan öğretmenlere ulaştırılarak, köylerde yaşayan çocuklarla buluşturulacak.

Köylerde yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde kitaplarla buluşmasını sağlayarak onlara destek olmak istiyorsanız, siz de “Köy Okullarına Askıda Fide Kitapları” kampanyasına  katılabilirsiniz.

Kampanyaya katılmak isteyenlerin, kitap siparişi sırasında not bölümüne KODA yazması yeterli.


ARŞİV