LeMan Kültür'le Cadde'ye neşe geldi!

1994 yılında Beyoğlu LeMan Dergisi’nin alt katında doğan LeMan Kültür, 20. yılında franchise olarak İstanbul’daki ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde açtı.

28 Ağustos 2014 - 14:12
Esma BAYRAKTAR
Leman yıllar önce mizah dergisi olarak yayım hayatına başladığında, muhalefeti ve çarpıcı ironik üslubuyla bir anda herkesin ilgi noktası ve vazgeçemediği bir dergi haline gelmişti.  1994 yılında ilk olarak Beyoğlu’nda Leman dergisinin hazırlandığı binanın alt katında açılan Leman Kültür, Leman dergisinin mizah anlayışının bu kez hizmet sektöründe görünür kıldı.  Başta gençler olmak üzere zamanla her yaştan insanın dikkatini çekti ve benimsendi. Türkiye’nin birçok ilinde de açılarak toplam 16 şubeye erişen Leman Kültür, ilk şubesini Caddebostan’da açarak Kadıköylülere de ‘Merhaba’ dedi.   İlk açıldığı andan itibaren Kadıköylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Leman Kültür kendine özgü birbirinden lezzetli yemekleri, farklı müzikleri, sohbet ortamıyla yediden yetmişe herkesin ilgi odağı oldu. Ayrıca çeşitli sanat etkinlikleriyle de sanatseverleri bir araya toplayan Leman Kültür, gençlerle sanatı buluşturmanın da mekanı olmayı üstlenmiş durumda.

Mizah Tipleri Menüde
Masaya oturup ne yiyeceğinize karar vermekte biraz zorlanıyorsunuz… Elinizdeki menü listesine baktığınızda Gırgır ve Leman dergisindeki bütün tipler sizle birlikte adeta. Menüde yer alan yiyecek, içecek  isimlerine baktığınızda bir an için mizah dergisi okuduğunuzu düşünebilirsiniz. Kötü Kedi Şerafettin size kendi yemeğini sunuyor,  Avanak Avni başka bir seçenek sunuyor ve daha neler… Bütün bir menü listesiyle Gırgır’ın, Leman’ın yayımlandığı senelere gidiyorsunuz. Tabii ki seçiminizi yapıyorsunuz sonunda.  Gelen yemeklerin hepsinin  gerçek anlamıyla  iyi bir ustanın elinden çıktığı besbelli.  Leman kültür yemek işinde de iddialı. Yediğim her şey taze ve oldukça lezzetliydi.  Yıllara dayanan dergicilik deneyimiyle birlikte Leman Kültür fikrini başarılı bir şekilde gerçekleştiren ekibi yürekten kutluyorum.
LeMan Kültür Restoran Grup Başkanı Kemal Şentürk:  “ İstanbullular, Beyoğlu’ndan sonraki ilk LeMan Kültür için çok beklemişti. Bağdat Caddesi ile bu hasret sona erdi. İstanbul’un önemli lokasyonlarında yeni LeMan Kültür’ler için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bizim için öncelikli olansa, geleneksel LeMan ruhunu, leziz yemekler, tatlı sohbetler ve farklı sanatsal etkinliklerle LeMan Kültür çatısı altında misafirlerimize sunabilmektir. LeMan Kültür, Türkiye’nin en büyük Cafe Bar Restaurant zinciri olarak her geçen gün yeme-içme sektörünün parlayan yıldızı olmaya devam edecektir.”

ARŞİV