Liselilerden down sendromlu arkadaşlarına destek

Kadıköy Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi (HKAL), geleneksel olarak düzenlemiş olduğu “4. Gençlik Şöleni”nin açılışına Down Sendromlular Derneğini davet etti.

19 Haziran 2014 - 13:22
3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Gençlik Şöleni kapsamında; halkoyunları gösterileri, resim sergileri, bilim ve sosyal içerikli proje yarışmaları, sportif yarışmalar, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri, üniversitelerle kariyer günleri düzenlendi. Etkinlik, Down Sendromlular yararına düzenlenen   Pinhânî Konseri’yle muhteşem bir kapanışla sona erdi.
Gençlik Şöleninin konser geliri    Down Sendromlular Derneği’ne bağışlandı. HKAL öğrencileri bu etkinlikle bir yandan Down Sendromlularla bir arada olmanın bir yandan da sosyal sorumluluklarını yerine getirmenin   mutluluğunu yaşadılar.
HKAL, insan ilişkilerinin geliştirilmesi, sevgi ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla her yıl Gençlik Şöleni düzenliyor. HKAL öğrencileri bu yıl şölene Kars Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerini  davet etti. Misafir öğrencileri evlerinde ağırlayan Kadıköylü öğrenciler, konuklarına  İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezdirmeyi de ihmal etmediler.
 
KADIKÖY’ÜN ÖRNEK ÖĞRENCİLERİ
HKAL Sosyal Kulüpleri, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapmış olduğu projelerde; öğrencilerin toplumsal projelere katılarak, böylece toplumsal duyarlılığa sahip olmasını hedefliyor. Öğrenciler, imkanı olmayan ama hevesli minik öğrencileri “Küçük Parmaklar Büyük Notalar Projesi”yle müzikle tanıştırıyor. Projeler kapsamında hayvan dostlarımızı da unutmuyorlar. Sokak kedilerine barınma evleri bile yapmışlar.
 

ARŞİV