Marmara'dan Prof. Hilal Dicle'ye vefa

Görevi başındayken vefat eden Prof. Dr. Hilal Dicle’nin adı bir zamanlar emek verdiği bölümünde kurulan kayıt stüdyosunda yaşatılacak.

30 Ocak 2014 - 10:37
 Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı artık donanımlı bir kayıt stüdyosuna kavuştu. 25 Aralık Çarşamba günü düzenlenen törenle Marmara Üniversitesi Rektörü M. Zafer Gül tarafından   açılışı yapılan kayıt stüdyosuna, Anabilim Dalı Akademik Kurulu Kararı ile görev başında vefat eden Prof. Hilal Dicle’nin adı verildi.
2009-2010 öğretim yılında dönemin Anabilim Dalı Başkanı Prof. Hilal Dicle ve Dr. İsmet Arıcı’nın başlattığı müzik teknolojisine yönelik çalışmalar sonucunda sponsorlardan alınan desteklerle 20 kişilik bir müzik teknolojisi laboratuarı kurulmuş; bunun devamında bir ses kayıt stüdyosunun kurulması da planlanmıştı. Ne yazık ki 2010 yılında Prof. Hilal Dicle vefat etti. Marmara Üniversitesi yönetimi ise büyük bir vefa örneği göstererek çalışmaların kaldığı yerden devam etmesi kararını aldı. Nihayet çalışmalar tamamlanarak, kayıt stüdyosunun açılışı gerçekleştirildi. Üniversite Rektörlüğünün desteğiyle örnek bir stüdyoya kavuşan Marmara Üniversitesi öğrencileri için de önemli bir imkân sağlamış oldu. Açılış günü bir de deneme kaydı gerçekleştirildi. Açılışa Rektör M. Zafer Gül de katıldı ve akademisyen ve öğrencilerle birlikte renkli görüntüler verdi.
 

ARŞİV