Matını, mamasını alanlar, Ayrılıkçeşme Sokağı'na gitti

Sokak hayvanlarını gönüllü besleme ekibi ile Rasimpaşa Gönüllü Evi el ele verdi, sokak hayvanları için “Matını, mamanı al gel” adlı spor etkinliği düzenledi

17 Kasım 2022 - 10:47

Kadıköy Rasimpaşa Mahalle Muhtarlığı sokak hayvanlarını gönüllü besleme ekibi ile Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Gönüllü Evi bir araya geldi, sokak hayvanlarına destek amacıyla “Matını, mamanı al gel” isimli spor etkinliğine imza attı.

Rasimpaşa Mahallesi Ayrılıkçeşme Sokağı'nda düzenlenen, mama desteği karşılığında katılımın sağlandığı etkinliğe, Elçin Deniz Özkurt pilates, Demet Yandı zumba, Deniz Güzelmeriç de yoga yaptırarak katkı verdi.

“ONLARI KORUMALIYIZ”

Sokak canlılarına destek olmak için matıyla ve mamasıyla geldiğini söyleyen Beyza Güven, “Bu etkinliğe çok isteyerek katıldım. Onların da yaşamaya hakkı var. Her zaman yanlarında olmalıyız, onları korumalıyız. Bir kap su ve mama vermeliyiz.” dedi.

Sokak hayvanlarını gönüllü besleme ekibinden Saadet İnan ise şunları söyledi: “Haftanın üç günü Haydarpaşa tarafındaki sokak hayvanlarını besliyoruz. Her şey şu an çok pahalı. Bu tür etkinliklerle mama bağışı sağlanabiliyor. Mama getiremeyenler için de burada mama satışı yaptık.”

“SPORA TEŞVİK, HAYVANLARA DESTEK”

Katılımcılara pilates yaptırarak etkinliğe katkı veren Elçin Deniz Özkurt da “Hayvan besleme gönüllüsüyüm. Ekonomik şartlar mama fiyatlarını da çok etkiledi. Beslemelerde zorluk yaşanmaya başladı. Neden böyle bir organizasyon yapmayalım diye düşündük. Katılanlar bütçeleri el verdikçe mama desteği verdiler. Hep beraber güzel bir öğleden sonra geçirdik. Hem spora teşvik hem de sokak canlılarına mama desteği sağlandı.” ifadelerini kullandı. 


ARŞİV