Meclis üyeleri oyunla tanıştı

Kadıköy Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 2 Nisan’da üye tanışma toplantısı yaptı. Çocuklar, taş, kağıt ve makas oyunu oynayarak, dans ederek tanıştılar

06 Nisan 2023 - 18:37

Kadıköy’de ikamet eden 9-13 yaş aralığındaki tüm çocukların katılımına açık olan Kadıköy Belediyesi Çocuk Meclisi, Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi'nde (HKÇKM), 2 Nisan Pazar günü üye tanışma toplantısını yaptı.

Eski ve yeni üyeler çemberin etrafında bir araya gelerek, taş, kağıt ve makas ile saat oyunu oynayarak, dans ederek, resim yaparak birbirlerini tanıdı.

Çocuk Meclisi'ne 2021 yılında katılan Sedef Uzun, “Annem çocuk meclisine katılmak ister misin diye sormuştu. Ben de katılmayı çok istemiştim. Çocuk haklarıyla ilgili güzel etkinlikler yapmıştık. Trafik sorunun çözülmesini istiyorum. Çocuğa ve hayvana şiddet olmasın. Yaşıma uygun tiyatro oyunlarını daha çok izlemek istiyorum.” diyerek taleplerini dile getirdi.

“SÖZÜMÜZÜN DİNLENMESİ MUTLU ETTİ”

Yeni üye Nil Aden Akkuş da şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi Kuşdili Eğitim Merkezi'ne gidiyorum. Çocuk Meclisi'ni orada duydum. Merak ettim ve katılmak istedim. Çocukların sözünün dinlenecek olması beni mutlu etti. Çünkü hep büyüklerin sözü dinleniyor. Çocuklara yönelik örneğin yüzme gibi kursların daha çok olmasını istiyorum.”

Meclis ikinci toplantısını 9 Nisan Pazar günü HKÇKM'de yapacak. Bu toplantıda belediye hizmetleri ele alınacak, komisyonlar oluşacak.

2021’DE KURULDU

Kadıköy Belediyesi Çocuk Meclisi, kentte yaşayan çocukların cinsiyet, dil, din, ırk, kültür, sınıf ve düşünce farkı gözetilmeksizin temsil edilmesi, seslerinin demokratik yöntemlerle duyurulması amacıyla 2021’de kuruldu. 

Meclis, çocukların çevreye karşı duyarlılıklarını geliştirmeyi, toplumsal hayatta söz sahibi olmaları için gerekli çalışmalara öncülük etmeyi, kente dair sorunlarından yola çıkarak taleplerini belirlemeyi, taleplerinin yetkili birimlere ulaştırılmasını sağlamayı, çözümlerinde aktif rol almalarını, insan haklarına, özgürlüklere ve farklılıklara saygılı, üretken bireyler olmasını amaçlıyor.


ARŞİV