Mediha Turhan Tansel Engelli Okulu yenileniyor

Her hafta bir okulu ziyaret ederek, okulların sorunlarını dinleyip ihtiyaçlarını yerinde inceleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu hafta Mediha Turhan Tansel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ndeydi.

07 Mart 2012 - 14:47

Zihinsel engelli çocukların uygulamalı eğitim gördüğü ve velilerin uzun süredir, binanın yıkılıp yeniden yapılmasını istediği Mediha Turhan Tansel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde mutlu sona ulaşıldı. Daha önce Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ziyaret ederek, okul sorunları hakkında bilgi aldığı ve sponsor arayışındaki okula sponsor bulundu.
Her hafta bir okulu ziyaret ederek, okulların sorunlarını dinleyip ihtiyaçlarını yerinde inceleyen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, bu hafta Mediha Turhan Tansel  Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ndeydi. Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Demir, Belediye Meclis Üyesi Orhan Şahbaz, belediye birim müdürlerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıda okulun binasının yenilenmesi konusu tekrar gündeme geldi. Okul Müdürü, Zafer Güvenç’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Almanya'da yaşayan hayırsever işadamı Erdoğan Yüksel ve oğlu Hakkı Yüksel de katıldı. Hayırsever Erdoğan Yüksel; okulun yenilenmesi projesini gerçekleştirmekten mutlu olacağını belirtti.
Hayırsever Erdoğan Yüksel’i kutlayan ve teşekkür eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de şunları söyledi: “bir okul yenilenirken duyduğumuz heyecanın 4 kat daha fazlasını duyuyorum. Çünkü uzun süredir bu okulumuzun sorunlarını çözmeye çalışıyorduk. Okul yenilendikten sonra burada eğitim gören engelli çocuklarımız, daha çağdaş ortamda eğitim alabilecekler. En büyük hayır ve yardım engelli çocuklarımızla birlikte onların ailelerine de yapılmış olacak. Biz de belediye olarak her türlü desteği vereceğiz. Bu projeye destek veren herkesi kutluyorum.” Başkan Öztürk, toplantı sonunda kendi el ürünlerini hediye eden çocuklarla fotoğraf çektirdi. Kadıköy Belediyesi’nin inşaat yıkıklarının kaldırılması, çevre düzenlenmesi ile plan ve projelere destek vereceği Mediha Tansel Uygulama Okulu, yıkılıp yeniden yapılarak 400 metrekare iken 1500 metrekare kullanım alanı olarak genişletilecek. Okulun yeni projesi, engelli çocuklara uygun bir şekilde dizayn edilerek, daha rahat eğitim almalarına uygun olarak yapılacak.

ARŞİV