Mekânda Adalet ve Yaşlılık

beyond.istanbul’un “Mekânda Adalet ve Yaşlılık” sayısında yaşlılığın mekânsal boyutu disiplinler ötesi bir yaklaşımla ele alınıyor

04 Eylül 2019 - 08:50

Mekanda Adalet Derneği’nin basılı ve süreli yayını beyond.istanbul’un beşinci sayısının teması “mekanda adalet ve yaşlılık” oldu. Yayın, “dezavantajlı” potasında eritilen, aslında oldukça heterojen bir toplumsal grup olan yaşlıların sağlıklı ve güvenli çevrede yaşama hakkını ele alıyor ve yaşlı kapsayıcı kentleri yaratmanın önündeki engelleri ortaya koyuyor; buna karşılık, umut veren mekânlardan örnekler sunuyor.

Mekânda Adalet ve Yaşlılık sayısında Kadıköy özelinde de yazılar yer alıyor. Aylin Şentürk’ün “Moda'da Kullanıcı Sürekliliği, Aidiyet Duygusu ve Kent Kimliği” yazısı ve Hatice Kurtuluş’un “Kentsel Dönüşümün Sessiz Mağdurları Yaşlılar”  adlı yazısı ise Kadıköy için bir kaynak niteliğinde.

Yayını MAD Ofis’ten temin edebilirsiniz. İstanbul’da Pandora Kitabevi (tüm şubeler ve online satış), Robinson Crusoe 389 Kitabevi (tüm şubeler ve online satış) ve Encore Kitabevi’nde bulabilirsiniz. Ayrıca bilgi almak için [email protected] adresine ulaşabilirsiniz.


ARŞİV