Müftü Avni Şahin emekli oldu

Kadıköy’de yıllarca başarıyla hizmet eden Müftü Avni Şahin için bir veda yemeği düzenlendi...

03 Mayıs 2012 - 15:32

Kadıköy Müftüsü Avni Şahin yaş haddinden emekli oldu. Uzun yıllar Kadıköy’de başarıyla yürüttüğü hizmetlerinden dolayı kent halkının bağrına bastığı Müftümüz Avni Şahin emeklilik yaşamını memleketi olan Kayseri’de geçireceğini açıkladı.

MÜLKİ AMİRLERLE VEDALAŞTI

Kadıköy’ün sevilen Müftüsü Avni Şahin için Fenerbahçe’deki True Blue Tesisleri’nde veda yemeği düzenlendi. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Tayfun Balyemez, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy İlçe Nüfus Müdürü Nebahat Özdemir, Yeldeğirmeni Semt Polikliniği Başhekimi Uzm. Dr. Yalçın Öztürk’ün de aralarında bulunduğu geniş bir mülki amirler topluluğu, emekliliğe ayrılan Müftü Avni Şahin’i yalnız bırakmadı. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, görevi sırasında kendisinden pek çok bilgi edindikleri Müftü Avni Şahin’i güler yüzlülüğü ve herkese olan mütevazı yaklaşımıyla hiç unutmayacaklarını belirttiği konuşmasının ardından Şahin’e teşekkür plaketi ve çiçek hediye etti. Müftü Şahin ise bir okul olarak gördüğü Kadıköy’deki görev yıllarını ve kurduğu kardeşlik ilişkilerini hiç unutmayacağını söyledi.

MÜFTÜ ŞAHİN BAŞARILI BİR GÖREV ADAMIYDI

1947 yılında Sivas-Şarkışla'da doğdu. Kayseri Taşçıoğlu Kur'an Kursu’nu ikmal ettikten sonra dışarıdan sınavlara katılarak ilkokul diplomasını aldı. 1969 yılında Kayseri İmam-Hatip Okulu’ndan mezun oldu. Aynı yıl Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’ne kaydını yaptırdı. Kayseri Müftülüğü’nde İmam-Hatiplik görevi aldı. 1973 yılında Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu imtihanı kazanarak Kayseri Müftülüğü’ne Stajyer müftü Muavini olarak tayini yapıldı. 1974 yılında  Bilgi görgü artırma” statüsünde burslu olarak 1 yıl süre ile Bağdat'a gitti. Dönüşünde mecburi hizmet bölgesi olarak Sivas - Kangal vaizliğine atandı. Askerlik hizmetinin ardından 1977 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak Çalışma Bakanlığı Zürih Çalışma Ataşeliği Sosyal Yardımcı kadrosuna atandı. 4 yıl 3 ay süreyle bu görevde kaldı. 1981 yılında Keskin Müftülüğü’ne, 1986 yılında Bünyan Müftülüğü’ne, 1995 yılında Kayseri Merkez Melikgazi Müftülüğü’ne 2003 yılında Kadıköy Müftülüğü’ne atandı. Avni Şahin evli ve 5 çocuk babası.

MUSTAFA SÜRMELİ

Etiketler; avnişahin

ARŞİV