Müftülükten ramazan etkinlikleri

Kadıköy Müftülüğü, ramazan ayına özel etkinlikler düzenliyor. Kadıköy Müftülüğü’nce yıl boyunca uygulanan iftar hizmeti, ramazan ayı boyunca da devam ediyor.

03 Ağustos 2011 - 14:19

Kadıköy Müftülüğü, ramazan ayına özel etkinlikler düzenliyor. Kadıköy Müftülüğü’nce yıl boyunca uygulanan iftar hizmeti, ramazan ayı boyunca da devam ediyor. Kadıköy İlçe Müftüsü Avni Şahin, Kadıköy Osmanağa Camii avlu içerisinde yaklaşık 400-500 kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi. Maddi durumu olmayan vatandaşlara da gıda çeki veriliyor. Yine Kadıköy Müftülüğü tarafından Haydarpaşa Camii’nde hatim ve teravih namazı kılınıyor.
Kadıköy camilerinde bu yıl hatim uygulamalarının da başladığını söyleyen Avni Şahin, öğle namazından önce, namazdan sonra okunacak hatim cüzünün mealini ve cüzdeki konuların içeriğinin anlatıldığını belirtti. Ayrıca Erenköy’de Mustafa Nazmi Ersin Camii’nde bayanların okuduğu hatim cüzünün bayan hocalar tarafından dinleyicilere anlatıldığını vurgulayan Avni Şahin, hatim cüzünün 300 camide dinletildiğini söyledi. Uygulama her gün saat 11:30’da başlıyor.
Kadıköy Müftülüğü, 10 Ağustos Çarşamba günü, Kadıköy Kaymakamlığı’na ait bütün daire müdürlüklerine de iftar yemeği verecek.


MÜFTÜ’DEN ÖNEMLİ MESAJLAR
Kadıköy İlçe Müftüsü Avni Şahin, Ramazan ile ilgili çok önemli mesajlar verdi. Ramazanın, insanları affetmek, onların kusurlarını bağışlamak, onları günah kirlerinden arındırmak maksadıyla, Allah’ın kullarına verdiği büyük bir imkân olduğunu vurgulayan Şahin, Allah’ın kullarına olan şefkatinin, bir annenin çocuğuna olan merhametine kıyaslanmayacak şekilde büyük olduğunu da belirtti. Şahin konuşmasında şu noktalara dikkat çekti:
“Nasıl ki bir anne çocuğunun devamlı temiz olmasını istiyorsa, çocuğunun yaramazlıklarına rağmen bu isteğinde ısrarlıysa, Allah da kullarının manen temiz olmasını istemektedir. Onun için Ramazan ayına ‘temizlik mevsimi’ dememiz uygun olur. Ne var ki tuttuğu oruçlarıyla, kıldığı namazlarıyla, yaptığı hayırlarla ramazanda temizlenen kullar, ramazan çıktıktan sonra tekrar çocukluk yaparak kendilerini kirletmemelidirler. Kendilerini maddi ve manevi kirletecek ortamlardan uzak durmaya gayret göstermelidirler. Bunun için yeme ve içme konusunda sabır göstererek oruç tutanlar, davranışlarını da disipline etmelidirler. Ellerini, dillerini ve bütün organlarını, kendisinin de beğenmediği, insanlara zarar verecek davranışlardan uzak tutmalı ve bu davranışın eğitimini ramazanda alarak ramazan sonrasında da Allah’ın emanet olarak verdiklerini, Allah’ın beğenmediği davranışlarda kullanmamalıdırlar.”
Ramazanda yardımlaşmanın, fakir insanlara zekât vermenin önemini de vurgulayan Avni Şahin, “fakirlerin durumunu da dikkate almak, onlara maddi manevi yardım etmek gereklidir” dedi.

Eylem Başak ŞENTÜRK
 


 


ARŞİV