Minikler fidanı ağaça dönüştürecekler

Semiha Şakir İstek Barış Anaokulu öğrencileri, havayı desteklemek için ağaç figürlü kurabiyeler, tişörtler, buzdolabı yapışkanları ve bardak altlıkları yaptılar.

05 Nisan 2011 - 16:01

Semiha Şakir İstek Barış Anaokulu öğrencileri, 21 Şubat’ta başlatılan “Hava Yaşamı Destekler” projesinin sonucunda yaptıkları ürünleri tanıttı.
65 öğrencinin katıldığı son temanın da “ağaç” olduğu proje sonunda minik öğrenciler, ağaç figürlü kurabiyeler, tişörtler, bardak altlıkları ve buzdolabı yapışkanları yaptılar. Anaokulu öğretmenlerinden ve proje koordinatörlerinden Işık Erdemli, TEMA Vakfı’nın projeye destek verdiğini söyledi, “Öğrencilerimizin proje sonunda yapıtıkları ürünleri aileler alarak, TEMA Vakfı’na bağışta bulunacaklar. Bağış sonunda alınacak olan fidanlar ağaca dönüşecek. Proje ile öğrencilerimizi dünyanın işleyişinden haberdar ederek, çevreye karşı duyarlı olmalarını sağlamayı amaçladık” dedi.

‘HAVA İÇİN AĞAÇ ÖNEMLİ’

Işık Erdemli, “Proje ile öğrencilerimize havanın önemini anlattık. Projenin ilk teması hava, ikinci temasa ise mevsimlerdi. Son tema da ağaçtı. Ağaç teması için Türkiye’nin orman grafiğini çıkarttık. Türkiye haritası üzerinde bölgelere göre orman dağılımını gösterdik. Hava için ağaçın ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptık” diye konuştu.


ARŞİV