Mobil Deprem İletişim Merkezi, Kadıköy'deydi

İBB Mobil Deprem İletişim Merkezi, deprem konusunda farkındalığı artırmak ve bilinçlendirmek amacıyla 4 ile 6 Nisan tarihleri arasında Kadıköy'deydi

06 Nisan 2023 - 18:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), olası İstanbul depremine yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında bir ay önce Bakırköy'den yola çıkan Mobil Deprem İletişim Merkezi, 4 ile 6 Nisan tarihleri arasında 10.00 ile 15.00 saatleri arasında Kadıköy'deydi.

Deprem hakkında farkındalığı artırmayı ve bilinçlendirmeyi amaçlayan İletişim Merkezi'nde afet çantasında neler olması gerektiği, İstanbul'da depreme yönelik yapılan çalışmalar hakkında broşürler, çocuklar için de etkinlik materyalleri yer alıyor.

Merkez'de sanal gerçeklik gözlüğü ile deprem anını ve sonrasını deneyimleyebilir, mahallenize ait bilgileri girdiğiniz zaman da zemini hakkında bilgi edinebilirsiniz.

“AMACIMIZ FARKINDALIĞI ARTIRMAK”

“Bilgi çok kıymetli. O yüzden önemli bilgileri paylaşmak gerekiyor” diyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürü Kemal Duran, “Mobil Deprem İletişim Merkezi, bir ay önce hizmete başladı. Amacımız vatandaşın deprem konusunda farkındalığını artırmak, bilinç seviyesini yükseltmek. Bakırköy'den başladık, Küçükçekmece, Avcılar ve Fatih'i ziyaret ettik. Şimdi de Kadıköy'deyiz. Üsküdar, Kartal diye devam edeceğiz. Daha çok sahil bölgesine, riski yüksek olan ilçelere ağırlık veriyoruz. Ama sırayla tüm ilçelerimize gideceğiz. Vatandaşımız merkezimizde depreme yönelik yapılmış çalışmaların broşürlerini bulacak, sanal gerçeklik gözlüğüyle deprem anında ve sonrasında neler yapması gerektiğini deneyimleyecek, mahallesinin zemini hakkında bilgi sahibi olacak.” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ EDİNMEMİZ ŞART”

Mobil Deprem İletişim Merkezi'ni ziyaret eden Cemal Soylu, merkez çalışanlarından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Pendik'te oturduğunu söyleyen Soylu, “Bilgi edinmemiz şart. Bu hizmetlerden faydalanmak gerekiyor. Pendik'e geldiği zaman mahallemin zemini hakkında da bilgi sahibi olmak istiyorum.” dedi. 

 


ARŞİV