Moda Sahili'nde T'ai Chi sporu

Moda Gönüllüleri 6 hafta sürecek T’ai Chi – Chi Kung çalışmalarına başlıyor.

05 Mayıs 2016 - 15:27
Moda Gönüllüleri 6 hafta sürecek T’ai Chi – Chi Kung çalışmalarına başlıyor. 8 Mayıs Pazar günü ilki yapılacak ve her pazar Moda Sahili’nde 10.30- 12.00 saatleri arasında olacak çalışmalara katılım ücretsiz ve her yaştan Kadıköylünün katılımına açık. T’ai Chi – Chi Kung Uzman Eğitmeni Sema Özyurt “Doğanın o güzel enerjisini bedenimizde hissedelim” diyor.
T’ai Chi, kökleri 5000 yıl öncesine dayanan kadim bir uygulama. Çinliler sabahın erken saatlerinde parklarda Ta’i Chi ile enerji çevirimi yaparak bedenlerini yıkarlar ve dengelenirler. Gruplar halinde yapılan bu çalışmalarda yumuşak, kesintisiz, dalgayı andırır hareketlerle enerjilerini tazelerler.
Pek çok yönü olan T’ai Chi disiplini, hareketli meditasyon olarak tanımlanmasının yanı sıra koruyucu hekimlik sistemi tarafı ile sağlıklı olmamıza da destek verir.  T’ai Chi, kökleri 5000 yıl öncesine dayanan kadim bir uygulama. Çinliler sabahın erken saatlerinde parklarda Ta’i Chi ile enerji çevirimi yaparak bedenlerini yıkarlar ve dengelenirler. Gruplar halinde yapılan bu çalışmalarda yumuşak, kesintisiz, dalgayı andırır hareketlerle enerjilerini tazelerler. Pek çok yönü olan T’ai Chi disiplini, hareketli meditasyon olarak tanımlanmasının yanı sıra koruyucu hekimlik sistemi tarafı ile sağlıklı olmamıza da destek verir.

ARŞİV