‘Moda Sohbetleri' sürüyor

08 Ocak 2014 - 09:11
Caferağa Muhtarlığı, Gönüllüler’le işbirliği yaparak, “Moda Sohbetleri” düzenliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda “Moda Sohbetleri” başlığı altında 14 sohbet gerçekleştirildi. Sohbetlere; Moda hakkında da kitapları olan İzel Rozental,
Anais Martin, Deniz Kavukçuoğlu, bir başka Kadıköylü yazar Dr. Müfid Ekdal, yazar Buket Uzuner, ressamlar Erol Deneç ile Metin Akaslan, TBMM Eski Başkanı Necmeddin Karaduman, Moda’nın sevilen eczacısı Melih Ziya Sezer, tiyato sanatçıları Buket Dereoğlu, Enis Fosforoğlu,
İdil Yazgan, Levent Tülek ve Müjdat Gezen konuk oldu.
Sohbetlerde hedefi; “Modanın yüzleri”ni, “Modalılar” ile “Moda’nın mekânları”nda biraraya getirmek. İlki, 29 Ekim Cumhuriyet Haftası'nda gerçekleştirilen Moda Sohbetleri’nin rutin olarak her ayın belirli günlerinde tekrarlanacağını belirten Caferağa Mahalle Muhtarı Zeynep Ayman, “Modanın yüzleri. konuklarımızın ortak özelliği; Moda Caferağa’da oturmaları veya Caferağa’da hizmet üretiyor olmaları. Modamız bu açıdan çok zengin. Modanın mekânları derken de Moda’da yemek yediğimiz, her gün önünden geçtiğimiz yerleri kastediyoruz. Buralarda toplandığımız zaman yoldan geçenlerin ilgisini çektik. Herkes içeride ne var diye baktı. Bazısı sohbete katıldı, bazısı bir diğer sohbete dinleyici olarak geldi” diye konuştu.
Muhtarlık olarak nisan 2012’de STK’lara çağrı yaparak Moda ve Modalı’ya hizmet üretmek üzere bir araya gelme çağrısı yaptıklarını kaydeden Ayman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu çağrıya cevap veren STK’lar ile birlikte Moda ve Modalı’ya hizmet üretmek adına toplanmaya başladık. Moda’da bulunan, bunun yanı sıra Moda dışında olup da bizlere destek vermek isteyen sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği halindeyiz. Caferağa Muhtarlığı ile Gönüllü işbirliği'nin (34710 Moda) amacı; belirttiğim gibi Moda’ya ve Modalı’ya hizmet üretmektir. Birlikte çalıştığımız kuruluşlardan sadece merkezi Moda’da bulunanlar kurumlar; St Josepliler Derneği, Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği, Moda İlköğretim Okulu Gönüllüleri, Gürcü Sanat Evi, Lokomotif Kültür Sanat Derneği, Sivil Organize Semtler, Tarihi Çarşı Derneği, Moda Eğlence Yerleri Derneği, Sürdürülebilir Toplum Derneği ile Mahallemizde yer alan İlköğretim, Ortaöğretim ve Liseleri. Bizler birlikte hareket edebilmeyi öğrenerek, evlilik akdi gibi iyi günde kötü günde bir arada olarak Moda ve Modalılar için  hizmet üretmek adına bir araya geldik.”

ARŞİV