Moda'da ikinci el pazarı

Caferağa Muhtarlığı’nın bahçesinde düzenlenen pazarda, ikinci el eşyalar yeniden sahiplenildi. Caferağa Hayvan Dostları adında açılan standın tüm gelirleri ise sokak hayvanları için kullanılacak

11 Ekim 2024 - 10:55

Caferağa Mahallesi’nde oturan bir grup gönüllünün girişimiyle düzenlenen ikinci el pazarı, 5 Ekim Cumartesi günü Caferağa Muhtarlığı’nın bahçesinde açıldı. İkinci el pazarında çocuk oyuncağından kıyafete, ev eşyasından elektronik eşyalara kadar birçok satışa sunuldu. Caferağa Muhtarı Hanife Dağıstanlı, “Caferağa Mahallesi’nde, Facebook üzerinden ikinci el eşyalarını satan ve geri dönüşü alışkanlıkları olan komşularımız var. Bunu aktif olarak yapan birkaç komşumuz, muhtarlığa başvurup ikinci el pazarı açmak istediklerini söylediler. Bu fikir hepimizin hoşuna gitti ve bugün ilk pazarımızı muhtarlık bahçemizde açtık. Hepimizin evinde, sadece artık kendi alışkanlıklarımızdan dolayı kullanmadığımız ama kullanılabilir durumda olan eşyalar var. Hem ekonomik şartlardan dolayı hem de her şeyin hızlı bir şekilde tüketildiği bir noktada, bir şeylerin tekrar kullanılabilmesi gayet güzel bir şey” dedi. Dağıstanlı, “Burada çocuk oyuncağından kıyafete, ev eşyasından elektronik eşyalara kadar birçok ikinci el ürün var. Burada şu an 20 standımız var. Herhangi bir kira ya da ödeme almadığımız için herkes standını kendi imkanlarıyla kuruyor. Bu ikinci el pazarının bir alışkanlığa dönüşmesini ve düzenli olarak organize etmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN STANT

İkinci el pazarındaki 21.standın çok kıymetli olduğunu dile getiren Dağıstanlı, “Mahallemizde, Caferağa Hayvan Dostları adında gönüllü bir topluluk var. Bunun içerisinde zaten yıllardır sokaklarda hayvan beslemesi yapan, mahallemizdeki sokak hayvanları için çalışan kişiler var. Hayvanların beslemesini yapan ve tedavi masraflarını üstlenen çok az kişi var çünkü bu çok pahalı bir şey. Biz de bu ikinci el pazarında sokak hayvanları için bir stant açalım dedik. Hepimiz, hatta mahalledeki komşularımız bu standa eşyalarımızı bıraktık. Bunu sosyal medyadan duyan komşularımız, “Umarım bunu da satabilirsiniz ve benim de sokak hayvanlarına katkım olmuş olur” diyerek çok güzel eşyalar bıraktılar. Buradaki standın gelirinin tamamı, sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavisi için kullanılacak” şeklinde konuştu.


ARŞİV