Moda'da kitap şenliği

Moda Çocuk Kitaplığı, Moda Gönüllü Evi’nde 1. Kitap Şenliği düzenliyor. 19 Kasım’a kadar sürecek olan şenlikte, çocuklar, ara tatil süresince yazar ve çizerlerle bir araya gelecek

14 Kasım 2022 - 11:39

Nitelikli edebiyat eserlerini çocuklarla buluşturmak ve okuma kültürüne katkı sunmak amacıyla yola çıkan Moda Çocuk Kitaplığı 1.Kitap Şenliği düzenliyor. Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllü Evi'nde 12 Kasım’da başlayan şenlik 19 Kasım tarihine kadar sürecek. Nesin Yayınevi'nin ağırlandığı şenlikte, çocuklar ara tatil boyunca yazar ve çizerler ile bir araya geliyor.

“SIKINTILAR KAĞIDA DÖKÜLDÜ”

Şenliğin ilk günkü konuğu Yazar Gaye Özdamar, çocuklara Benim Adım Sıkıntı kitabını okudu. Çocuklar, okuma boyunca kendi sıkıntılarından ve bu sıkıntılardan kurtulmak içi neler yaptıklarından bahsettiler; sıkıntılarını kağıda da döktüler. Etkinliğin sonunda Gaye Özdamar,  Benim Adım Sıkıntı kitabını çocuklar için imzaladı.

Etkinliğin ardından görüşünü aldığımız Gaye Özdamar, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Çocuklarla buluşuyor olmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutluyum. Güzel bir etkinlik oldu. Kitabı okudum. Çocuklar yine tüm yaratıcılıklarını ortaya koydular. Kendi sıkıntı karakterlerini tasarladılar. Farklı duygu paylaşımlarında bulundular. Çok keyif aldım.”

“KEYİFLİ BİR ETKİNLİK”

“Moda Gönüllü Evi'nde kitaplığımız bir yılını doldurdu. Geçen sene de pandemiye rağmen ebeveynlerin ve çocukların kullanımına acıktı.” diyen Moda Çocuk Kitaplığı'ndan Yazar Hafize Çınar Güner, “Geçen yılda yazar buluşma etkinliği yapmıştık. Bu sene de ilk kitap şenliğimizi düzenliyoruz. Ara tatil döneminde her gün bir yazarımız ya da çizerimiz çocuklarla buluşacak. Yayınevi konuğu olarak da Nesin Yayınevi'ni seçtik. Çünkü Aziz Nesin'in mirası bizim için çok kıymetli. Aynı zamanda matematik atölyelerimiz de olacak. Ücretsiz bir etkinlik. Tatilde İstanbul'da olanları bekliyoruz.”

Şenliğin etkinlik programı şu şekilde:

-14 Kasım Pazartesi, saat 16.00'da Hafize Çınar Güner-Bitmeyen Mitoloji

-15 Kasım Salı, saat 15.00'te Beste Erin – Benim Canım  Kendim

-16 Kasım Çarşamba, saat 13.00'te Alp Gökalp-Benim Teyzem Bir Başka

-17 Kasım Perşembe, saat 14.00 ile 16.00 arasında Can Ozan Oğuz -05-14 yaş arası grubu için Geometrinin Binbir Yüzü Atölyesi

-18 Kasım Cuma, saat 15.00 ile 17.00 arasında Ezgi Kantarcı Oğuz-09-13 yaş grubu için Oyunlarla Matematik Atölyesi

-18 Kasım Cuma, saat 17.00'de Burcu Yılmaz-Eğer

19 Kasım Cumartesi, saat 15.00'te Nesrin Erdoğan-Oti

 


ARŞİV