Monopoly 80 yaşında!

1935’ten bu güne 114 ülkeden 1 milyardan fazla insanın oynadığı, 47 dile çevrilen Monopoly, bu yıl 80. yaşını kutluyor.

16 Ocak 2015 - 10:51
 1935’ten bu güne 114 ülkeden 1 milyardan fazla insanın oynadığı, 47 dile çevrilen Monopoly, bu yıl 80. yaşını kutluyor. Piyonları uzay mekiği ile uzaya gönderilen, yer altından nükleer denizaltıya pek çok alışılmadık mekânda oynanan Monopoly, hâlâ en sevilen ve en çok oynanan kutu oyunlarından biri. Oyun, ülkemizde de en çok sevilen kutu oyunlarının başında geliyor.

Bay Monopoly, piyonlar, Monopoly parası, oyun alanındaki haneler, şans kartları gibi ikonik unsurlarıyla modacılara da ilham kaynağı olan Monopoly, çocuktan yetişkine her yaştan insanı eğlendirmeye devam ediyor. 1935 yılında yaratılan Monopoly, o günden bu güne dünyanın en popüler emlak ticareti oyunu unvanını da taşıyor. Monopoly, kazanmak ve zengin olmak isteyen herkes için heyecan ve eğlenceyi bir araya getirirken oyuncuların lüks bir yaşamın tadını çıkarmasına da olanak sağlıyor.

Türkiye’de yedi farklı versiyonuyla oyun raflarının başköşesinde olan Monopoly, yeni versiyonları, dijital, konsol ve mobil platformlardaki yenilenen uygulamaları ile satışa sunuluyor.
 
Monopoly hakkında bunları biliyor musunuz?
-Charles Darrow ilk Monopoly oyununu 1933 yılında geliştirdi.
-Standart Monopoly oyununda üzerinde en çok duraklanan 3 hane; Türkiye versiyonuna göre; Caddebostan, Başlangıç ve Kabataş Vapur İskelesi…
-1935 yılından bu güne 2,25 milyardan fazla kırmızı otel, 6 milyardan fazla yeşil ev üretildi.
-Monopoly oyun alanındaki en pahalı hane, ülkeye göre değişiyor. Bu hane Amerika versiyonunda Atlantic City'deki “Boardwalk”, İspanya’da Barselona'daki “Paseo del Prado”, Fransa’da en çok ilgi gören evlerin bulunduğu “Rue de la Paix” ve Türkiye’de ise İstanbul’daki Yeniköy…

ARŞİV