“Muhtarlar demokrasinin çekirdeğidir”

Muhtarlar Günü, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikle İskele Meydanı’nda kutlandı

25 Ekim 2018 - 15:30

Türkiye’de 2015 yılından beri kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, Kadıköy’de kaymakamlığının İskele Meydanı’nda düzenlediği çelenk töreniyle kutlandı. Etkinliğe Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan ve Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Uygur Çakmak’ın yanı sıra kamu kurumu müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve Kadıköy’ün mahalle muhtarları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla devam etti.

“DİYALOGUMUZ DAİMA SÜRECEK”

Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan törende yaptığı açıklamada muhtarlık mesleğini “demokrasinin çekirdeği” olarak nitelendirdi. Özarslan şöyle devam etti“Bizzat vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerin yerine getirilmesi yolunda kamu idareleri ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde hareket eden önemli birer kamu görevlileridir.  Bizzat yaşadıkları ve görev yaptıkları mahallelerin her türlü sorununu ilgili yerlere aktarma ve takip etme görevini gerçekleştiren muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallelerdeki vatandaşlarımızın kamu hizmetleriyle buluşturulması noktasında bizlerin de birer çalışma arkadaşıdır.   Tüm muhtarlarımızın "19 Ekim Muhtarlar Günü"nü can-ı gönülden kutluyor, tüm muhtar camiamıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

İstanbul Valiliği’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği törene de Kadıköy’ü temsilen katılan Kozyatağı Mahalle Muhtarı Pelin Şen ile 19 Mayıs Mahalle Muhtarı Soner Arafal Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.


ARŞİV