Nikâhta 5.5.2015 çılgınlığı

Evlilik tarihlerini unutulmaz kılmak isteyen çiftler gün ay ve yılı 5 ile biten 05.05.2015 tarihini seçti

07 Mayıs 2015 - 16:00

Nilüfer AKÇAGÜNAY
Evliliğe ilk adımı atacak olan çok sayıda çiftin nikâh günü olarak 05.05.2015 tercih etmesi evlendirme dairelerinde bu güne özel yoğunluğa neden oldu. Kadıköy Evlendirme Dairesinde hafta içi günde en fazla altı nikâh kıyılırken 5 Mayıs 2015 Salı günü 18 nikâh kıyıldı. Çiftlere neden bu tarihi özel olarak seçtiklerini sorduk.
Burcu Kurt ve Oktay Yeral çifti, düğünleri 31 Mayısta olmasına rağmen, bu tarihi nikah günü olarak seçtiklerini belirtiyor. Burcu Kurt, Çok mutlu ve heyecanlıyız bu günde evlendiğimiz için. Düğünümüz 31inde ama biz özellikle bu güne nikâh tarihi almak istedik. Çok yoğun talep varmış ama neyse ki başardık diyor.
Buse Tekci ve Hüseyin Oklu çiftni ise bu tarihe yönlendiren nikâh memuru olmuş.  Çift, Hafta içi evlenmek istedik, nikâh memuru ise 05.05.2015 olur mu diye sordu, bize de cazip geldi o yüzden seçtik. Fenerbahçeli olduğumuz için de kutsal topraklarda, Kadıköyde evlenmeyi tercih ettik dedi.
Kadıköy Evlendirme Dairesinin 37 yıllık nikâh memuru İsmet Karakuş ise insanların neden özel tarihleri özel günleri için istediklerini Onlar için önemli, uğurlu olan tarihleri ya da gün ay ve yılı aynı rakamlardan oluşan tarihleri tercih ediyorlar. Onlar için unutulmaz olsun istiyorlar. Bu da çok normal diyerek açıklıyor.
Karakuş, yıllardır biriktirdiği tecrübesiyle 37 yıllık gözlemini şöyle anlatıyor: O nikâh masasında öyle çarpıcı hikâyeler oluyor ki nikâhın tam ortasında kaçan damatlar, ayağına bastı diye tokatlayanlar, nikâh salonunu basan babalar, kirli çamaşırları ortaya çıkaran eski sevgililer Ben 37 yıllık nikâh memuruyum, 36 yıldır da evliyim. 30 yıl önce nikâhını kıydığım insan beni hala hatırlıyor. İlk nikâhımı kıydığımda çok heyecanlıydım nasıl oldu bitti hatırlamıyorum, bir alkış kopunca cesaretlendim önümdeki konuşma metnine göz atarak nikâhı kıydım. Yıllardır nikâh kıyıyorum ama aynı heyecanla anlatıyorum

ARŞİV