Üniversite öğrencileriyle buluştular

Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, 22 Şubat Pazar günü Aysel - Abdullah Öğücü Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencileri ve yurt müdiresi Huriye Ekşioğlu’nu ağırladı

06 Mart 2015 - 09:50

 Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, 22 Şubat Pazar günü Aysel - Abdullah  Öğücü  Kız Öğrenci Yurdunda kalan  öğrencileri ve  yurt müdiresi  Huriye Ekşioğlu’nu ağırladı.

Yeni kurulan Gençlik Komitesi’nin daha kalabalık olması amaçlanarak düzenlenen kahvaltı davetine Kadıköy Belediye Meclis Üyeleri, aynı zamanda Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Feray Sevil Tos, Canan Akçınar, Ayşen Gürer de katıldılar.

Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan öğrencilere hitaben sıcak ve onları kucaklayan bir konuşma yaptı ve gönüllü evinin onların da evi olduğunu hepsinin mahallenin kızları olarak kabul edildiklerini söyleyerek her zaman beklediklerini söyledi.
Daha sonra Gençlik Komitesi Başkanı Irmak Kalender,  kuruluş amaçlarını ve projelerini anlatarak üniversiteli öğrencilerden projelerine katkıda bulunmaları halinde çok mutlu olacaklarını ifade etti.
Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Feray Sevil Tos söz alarak Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu adına selam ve sevgilerini iletti ve başkanın gençlere çok değer verdiğini kendilerine maddi ve manevi olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.  Etkinliğe katılan öğrencilerden bazıları Gençlik Komitesi’ne kayıt oldular, kimileri de bazı kurslara geleceklerini belirttiler.
YAŞAMAK MI? YAŞ ALMAK MI?
Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde 23 Şubat Pazartesi günü Eğitimci ve Yaşam Koçu Elgiz Henden ile “Yaşlanmak mı? Yaş almak mı?” konulu söyleşi gerçekleşti. Henden, karar almamızda eğitimci kimliğimiz, oyuncu kimliğimiz, vatandaş kimliğimiz, kadın ve erkek kimliğimizin yanında en önemlisinin “Ben” kimliği olduğunu belirtti. Endorfin (mutluluk hormonu)nun insanı gençleştirdiğini, spor yaparken, gülerken, birbirimize sevgiyle sarılırken vücudun endorfin salgıladığını bu nedenle bu figürlerin mutlaka yapılması gerektiğinin üzerinde durdu.
“Yaşlanmak kaçınılmaz, büyümek ise isteğe bağlıdır” diyerek insanı mutlu eden şeylerin hepsinin bedava olduğunu vurgulayan Henden “Hayatın merkezine küçük detayları koymayın ‘ben’ kimliğinizi koyun. Sevgi göstermekte cimri davranmayın, işkolik olduğunuzda, haklı olmak üzere mücadele ettiğinizde yaşlanıyorsunuz demektir. Hayat seçimden ibarettir. Ya yaparsınız ya da yapmazsınız, bu nedenle seçimlerinizin farkında olun” dedi. 

ARŞİV