Ünlüler sokak hayvanları için buluştu

Aralarında Alican Yücesoy, Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Ezgi Mola, Hasibe Eren, Levent Üzümcü gibi isimlerin bulunduğu ünlüler sokak hayvanları için kamera karşısına geçti

21 Ocak 2016 - 18:33
Sokak hayvanları konusunda sivil toplum kurumları ve gönüllü oluşumlarla çeşitli işbirlikleri yapan Kadıköy Belediyesi bu işbirliğine bir yenisini daha ekledi. Belediye duvarlarını “Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği”nin sokak hayvanları için yürüttüğü kampanyaya ayırdı.
Kurucuları ve üyelerinin büyük çoğunluğu ünlü sanatçılardan oluşan “Bana Göz Kulak Ol Duyarlı Yaşam Derneği”nin farkındalık kampanyasında pet shoplardan hayvan satın almak yerine barınaklardaki hayvanların sahiplendirilmesi amaçlanıyor. Pet shopların en çok hayvan satışı yaptığı sömestr tatili ve 14 Şubat Sevgililer Günü tarihlerini hedef alan kampanyanın amacı; bir hediyelik eşya gibi satılan hayvanların karne hediyesi ya da sevgililer günü hediyesi olmasına engel olmak ve pet shoplardan hayvan satın almak yerine barınaklarda sahiplenilmeyi bekleyen hayvanların sahiplendirilmesine vesile olmak. 
“Satın Alma Sahiplen” kampanyası ile uzun yıllardır pet shoplardan hayvan satın alınması yerine barınaklardaki hayvanların sahiplenilmesi için farkındalık çalışmaları yapan Kadıköy Belediyesi de sanatçıların kampanyasına destek verdi.
27 ünlü sanatçının fotoğraf ve videolarla destek verdiği “Satın Alma Sahiplen” kampanyası Kadıköy Belediyesi’nin billboardlarında yer alacak.
Kampanyada yer alan sanatçılar şöyle; Alican Yücesoy, Aslı Enver, Aslı Tandoğan, Ayça Varlıer, Begüm Birgören, Bennu Yıldırımlar, Berrak Tüzünataç,Birce Akalay, Birkan Sokullu, Bülent Şakrak, Ceyda Düvenci, Ezgi Mola,Hasibe Eren, Kenan Ece, Lale Cangal, Levent Üzümcü, Melis Birkan, Murat Han, Özge Özder, Özge Özpirinçci, Özgün, Özgür Çevik, Pamela, Sarp Leventoğlu, Selin Şekerci, Selma Ergeç, Serkan Altunorak ve Sevinç Erbulak.

HAYVAN BAKIM MERKEZİ
Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi, Kadıköy’de yaşayan sokak hayvanlarını korumak, yaşama haklarına saygı gösterilmesini sağlamak için 1998 yılında kuruldu.
Sokak hayvanlarının muayene, tanı, tedavi, operasyon, aşılama, kısırlaştırma gibi hekimlik faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezde tedavisi tamamlanan sokak hayvanları tekrar yaşadıkları ortama bırakılıyor. Yaşadığı ortama bırakılamayacak durumda olan hayvanların ise sahiplendirilmesi sağlanıyor. Bir yıl içinde ortalama beş bin hayvanın aşılandığı merkezde sekiz bin civarında hayvan tedavi ediliyor. Gönüllülerle ortak yapılan çalışmalar sayesinde her yıl 700 civarında hayvan sahiplendiriliyor.

ARŞİV