Çocuklar denizi yaşadılar

‘Bana Denizi Anlat Projesi’ çocukların hayatını değiştirdi. Projenin bu yılki kapanışı Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

20 Eylül 2012 - 15:13

Kadıköy Belediyesi, Marmara Yelken Kulübü-UNO birlikteliğiyle Kadıköy’de devam eden “Bana Denizi Anlat Projesi”nin kapanış töreni gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve Kadıköylü ailelerin ve çocukların büyük ilgi göstermesiyle Kadıköy Belediyesi, Marmara Yelken Kulübü ve UNO firmasının bu yıl da düzenlenen “Bana Denizi Anlat Projesi” sayesinde yüzlerce çocuk deniz ve yelken sporuyla daha yakından tanışma fırsatı buldu.

KULÜP BÜNYESİNE KATILDILAR
Kadıköy Belediyesi’nin ve Gazete Kadıköy’ün internet ve sayfalarında verdiği duyuru ve haberlerle tanıştı çocukların pek çoğu “Bana Denizi Anlat Projesi”yle. Önce boyalarını aldılar ve başladılar hayallerindeki denizin resmini çizmeye. Ve sonra dâhil oldular kendileri için yeni ufuklara kapısını açan yelken eğitimlerine. Bir süre her biri işinin uzmanı eğitimciler eşliğinde yelken eğitim aldı. Belki birçoğu yüzmeyi dahi bilmiyor, denize bile ilk defa giriyordu bu proje sayesinde. Ürkekçe atılan ilk kulaçlar bir süre sonra yerini kendine güvenen küçük bireylere bıraktı. Gazete Kadıköy de takip etti ve çocuklardaki bu değişim,i yerinde fotoğraflayarak sayfalarına taşıdı. Denizin ortasında tek başlarına bir yelkenliyi idare etme yeteneğini kazandı çocukların hepsi. Bırakın bir çocuğu, yetişkin bir bireyin bile çekindiği bu eğitimi onlar çocuk yürekleriyle başardılar. Proje yetkililerin verdiği bilgiye göre, şimdi birçoğu için kulüpler kapılarını açmış.
İşte bu muhteşem projenin bu yılki kapanışı geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner, Kent Konseyi Başkanı Nüvit Şahlıoğlu, Marmara Yelken ve UNO firmasının yetkililerinin de katıldığı törene çocuklar da ebeveynleriyle katıldı. Çok mutlu oldukları görülen çocukların sertifikalarını aldıklarında yaşadığı mutluluk ise objektiflerimize işte böyle yansıdı. Törende projeye katkıda bulunan Marmara Yelken ve UNO firmasının yetkililerine ve antrenörlerine teşekkür plaketleri verildi.

ARŞİV