Çocuklar oynadı, eğlendi, yarıştı

Kadıköy’den 94 okul takımının katıldığı Kadıköy Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmasında çocukluk anılarımız canlandı

11 Şubat 2016 - 14:21
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması’nın ikincisi düzenleniyor. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadıköy Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışması’yla geçmişe doğru yolculuğa çıktık.
20 Aralık 2015 tarihinden bu yana devam eden Kadıköy Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmasına Kadıköy’den 94 okul takımı 8 farklı yaş kategorilerinde katılıyor. Öğrenciler yarışmada, günümüzde unutulan veya unutulmaya yüz tutmuş, çocukluğumuzun birbirinden eğlenceli oyunlarını sergiliyor. Yakan toptan, mendil kapmacaya, sek sek oyununa kadar birbirinden eğlenceli farklı oyunları sergileyen öğrenciler hem oynuyor hem eğleniyor hem de yarışıyor.
16 Şubat’a kadar devam edecek olan Kadıköy Geleneksel Çocuk Oyunlarında sek sek, mendil kapmaca ve yakan top müsabakaları çeşitli yaş gruplarında kız erkek ve karışık takımlar halinde düzenlendi. 9 Şubat Salı günü de saat 10’da yakan top yıldızlar ve gençler müsabakaları Mehmet Beyazıt Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı.
2015-2016 Kadıköy İlçesi Geleneksel Çocuk Oyunları Yarışmasına ilk, orta ve lise 1. sınıflar katıldı. Erenköy Kız Anadolu Lisesi, Mehmet Beyazıt Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Sani Gezici Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yarışmalara ev sahipliği yaptı. Kadıköy’de ilk defa geçen yıl düzenlenen etkinlikte bu yıl dereceye girenlerin il şampiyonasına gideceği belirtildi.
Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Aysun Boyacı, düzenlenen etkinlikle unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının tekrar hatırlanmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını ifade etti.
Çocuklar oyunlar oynayıp aynı zamanda eğlenirken, veliler de çocuklarının mutlu olmasından dolayı sevinçli olduklarını belirttiler.

 

ARŞİV