Okuluma Dokunma!

İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesi planlanan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun öğrenci ve velileri, Kadıköy'de eylem yaparak ‘Okuluma Dokunma’ dediler.

09 Ağustos 2012 - 09:44
H. Berk AKKOÇ
 
Erenköy'de bulunan ve 36 yıldır ilköğretim okulu olarak hizmet veren Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı çıkan veliler eylem yaptı. Yanlarına çocuklarını da alan bir grup veli, 25 Temmuz Çarşamba günü sabah saatlerinde Altıyol’daki Boğa Heykeli’nin önünde buluşup “Okuluma dokunma” yazılı pankart açtı. “Vergimi veriyorum, okul istiyorum”, “Okuluma dokunma”, “Okulumdan öğretmenimden ayrılmam” ve “Mahallemizde imam hatip istemiyoruz” sloganlarını atan veliler, Bahariye Caddesi üzerinden Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen grup adına birkaç kişi, okulun İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmemesi için topladıkları yaklaşık bin 100 imzayı, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine vermek için içeri girdi.
Dışarıda bekleyerek slogan atmaya devam eden grup adına öğrenci velilerinden Hüseyin Yayla, basın açıklaması yaptı. Yayla, 36 yıldır ilköğretim okulu olarak hizmet veren Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan listede İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürüleceğinin görüldüğünü belirterek, “Yani çocuklarımızın okulları ellerinden alınacak. Mehmet Akif İlköğretim Okulu 36 yıldır hizmet verdiği şekliyle semtimizin, çocuklarımızın ihtiyacıdır. Çocuklarımızın okuluna el koymaktan vazgeçin. Öğrencilerin, velilerin ihtiyacı olmayan bu dönüştürme kararı, bu şekliyle çocuklarımızın eğitim hakkının gasp edilmesi anlamına gelmektedir. Çocuklarımızın eğitim hakkını engelleyen uygulamaları acil olarak kaldırın. Milli eğitimi yeşil alanları tahrip eden inşaat şantiyeleri mantığıyla yönetmekten vazgeçin” dedi.
Eyleme sivil toplum örgütleri de destek verdi. Eyleme katılan Eğitim-Sen Kadıköy Şube Başkanı Hamdi Çalık, “Veliler burada 36 yıldır ilkokul ve ilköğretim okulu olarak hizmet veren Mehmet Akif İlköğretim okulunun; herhangi bir talep olmaksızın imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesine karşı çıkıyor, eğer Mehmet Akif İlköğretim Okulu İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülse çocuklar kendi sokağı, kendi mahallesindeki okulundan sürgün edilmiş olacak. Bu dayatmacı yaklaşımı protesto eden velilere biz de destek veriyoruz” diye konuştu.

ARŞİV