"Okursak Dünya Güzelleşir"

Acıbadem’deki 60.Yıl Anadolu İlkokulu, Kütüphane Haftası kapsamında “Okursak Dünya Güzelleşir” etkinliğine imza attı

07 Nisan 2022 - 09:48

Kütüphanenin önemine, kütüphaneciliğin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ülkemizde 1964 yılından beri mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta “Kütüphane Haftası” olarak kutlanıyor. Bu yıl 28 Mart ile 3 Nisan arasına denk gelen hafta vesilesiyle çeşitli etkinlikler yapıldı.

Türk Kütüphaneciler Derneği de “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliği gerçekleştirdi. Kadıköy Acıbadem’de bulunan 60.Yıl Anadolu İlkokulu da “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğine “Okursak Dünya Güzelleşir” temasıyla düzenlediği okuma etkinliğiyle katıldı.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Sınıflarda, kütüphanede, bahçede kısacası okulun her alanında gerçekleşen, “okul dört duvar değil” düşüncesinden hareketle etkinlik, parklara ve Ayrılıkçeşme metro istasyonun Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi çıkışına da taşındı. Etkinlik hakkında bilgi aldığımız okulun müdürü Hakan Kıray, şunları söyledi: “Okumanın önemi çok büyük. Okuduğunu anlayan bireyler yetiştirmek amacımız. Okulun her bölümünde okuma etkinliğini gerçekleştirmeye çalıştık. Farkındalık yaratmak istediğimiz için etkinliği parklara ve alışveriş merkezinin oraya da taşıdık. Çocuklar etkinliğin heyecanını yaşadı; etkinlik için sloganları  buldu. Hafta kapsamında ayrıca kitaplarını okudukları yazar ile de bir araya geldi. Çocukların önüne güzel şeyler koyarsanız onların peşinden koşar. O yüzden yönlendirmek gerekiyor.”

“SLOGANLARI ÇOCUKLAR BULDU”

“Alışveriş merkezinin oradaki okuma etkinliğini pandeminden önce de yapmıştık. Daha fazla öğrenci ile katılmıştık.” diyen sınıf öğretmeni Murat Tabakçı, “Pandemiden önce okuma etkinliğinde, metrodan çıkıp elinde kitabıyla yanımıza oturan ve okuyan çok kişi olmuştu. Şimdi de gelmek istediler ama çocuklara bir şey bulaştırabiliriz düşüncesiyle uzaktan izlediler.

Okulumuz kitap okumayı seven, ona yönelik çalışmalar yapan bir okul. Okulumuzun içini dışarıya yansıtmak da istedik. Etkinliğin sloganlarını çocuklar buldular. İnsanlar görsün diye onları da  metronun istasyonunun camlarına yapıştırdık. Her aşamasında üretimin olduğu bir etkinlik oldu.” ifadelerini kullandı. 






 


ARŞİV